Convergència demana solucions per a les terrasses del front marítim

Els establiments de restauració privats de Castelldefels han de retirar-les cada mes de febrer de forma obligada amb la gran despesa econòmica i la pèrdua de beneficis que els representa. 

 

Els establiments del front marítim de Castelldefels que tenen terrassa es veuen obligats a desmuntar-la quan arriba el mes de febrer amb totes les despeses que això representa per als establiments. Tot i pagar els permisos corresponents a dotze mesos només poden fer-ne ús durant onze, segons els convergents.

Trobada amb els afectats

En una trobada mantinguda entre els regidors de Convergència, Xavier Amate i Lluís Soler, amb propietaris i representants dels negocis afectats per aquesta situació i amb el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels s’ha pogut constatar que aquesta situació només afecta els establiments privats i no als que tenen una concessió municipal, com ho són les guinguetes del Passeig Marítim.

No podem seguir deixant de banda aquest problema any rere any. S’ha de solucionar ja pel benefici de tots. Lluitem per trencar aquesta problemàtica de fa tants anys i sembla que s’hagi convertit en una tradició”, explica Xavier Amate.

Un gran cost

Com indiquen els afectats, aquesta obligació de retirar les terrasses cada mes de febrer els comporta una despesa d’entre els 8.000 i els 14.000 euros depenent de cada establiment. A aquestes despeses cal afegir la pèrdua de beneficis (lucre cessant) que es produeix, com ha estat en el cas d’aquest mes de febrer, on hem viscut dies de gran bonança meteorològica, amb temperatures suaus, i a més coincidint aquests mateixa setmana amb el congrés de telefonia mòbil de Barcelona.

Compromís

Durant la trobada, els regidors Convergents es van comprometre a fer tot el possible per solucionar aquesta situació que durant tants anys afecta els establiments i que avui dia encara ningú els ha ofert una solució. De la mateixa manera els Regidors han exposat al gremi d’hostaleria que demanarien al govern local que busquessin la millor solució i s’han compromès a posar-se a disposició per tendir converses amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Al ple del passat febrer el portaveu convergent Xavier Amate va denunciar aquesta situació als membres del govern.

Redacció /Foto: Arxiu

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
84

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix