Demanen a la Generalitat la creació de dos instituts-escola a Viladecans

El Ple Municipal torna a reclamar la construcció d’un edifici per a l’Escola Mediterrània, que funciona en barracons des de fa nou anys.

El Ple Municipal va aprovar per unanimitat la creació de dos instituts-escola a la ciutat, un al barri de Llevant i un altre als barris de Ponent. El primer acolliria a l’actual Escola Mediterrània en un edifici de nova creació. Per crear el segon, només caldria unir l’actual Escola Enxaneta amb l’Institut de Viladecans en un projecte comú.

Viladecans defensa així el model de l’institut-escola públic, que ja utilitza l’escola concertada. Aquest model evita que l’alumnat canviï de centre educatiu en el pas de primària a secundària, garantint l’estabilitat i evitant problemes relacionats amb la nova matriculació. A més, s’aconsegueix que la ràtio de secundària sigui la mateixa que la de primària.

L’Ajuntament creu que ara existeix una bona oportunitat per desenvolupar aquests projectes. D’una banda, a les instal·lacions de l’Escola Enxaneta conviuen els dos centres de primària i secundària (la mateixa Escola Enxaneta i el nou Institut de Viladecans) i, per altra banda, l’existència del compromís de construir un edifici definitiu per a l’Escola Mediterrània, centre que desenvolupa la seva activitat en construccions provisionals (barracons) des que va néixer, ara fa nou anys. Aquest any, doncs, finalitza la primera promoció.

Redacció / Foto: Viladecans TV

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
84

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix