Les AMPA s’uneixen contra el tancament de línes de P3

Els seus representants lamenten que s’utilitzi la baixada de la natalitat per justificar els tancaments, mentre que els sindicats denuncies que aquesta mesura en escoles públiques es basa només en criteris econòmics.

Representants de diferents AMPA del Baix Llobregat es van reunir ahir en assemblea a Sant Vicenç dels Horts per consensuar una estratègia comuna per lluitar contra la voluntat del Govern de la Generalitat de tancar 21 línies de P3 en municipis com Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Olesa de Montserrat, Sant Feliu o Esplugues, entre d’altres.

En vista dels bons resultats aconseguits als municipis on ja s’ha fet, com a Cornellà o Esplugues, els reunits han acordat presentar mocions de rebuig a la mesura als diferents plens i encetar una via de diàleg amb el Departament d’Ensenyament abans de plantejar-se mesures de pressió. Els representants de les AMPA han lamentat que s’utilitzi la baixada de la natalitat per justificar els tancaments.

Mentrestant, els sindicats denuncien que aquesta mesura es basa només en criteris econòmics sense tenir en compte els pedagògics, socials i educatius. A més, alerten que de tirar endavant, la mesura suposaria també posar en perill més de 40 llocs de feina.

La representant de la FaPaC al Baix Llobregat, Susanna Calvet, ha reconegut a l’agència ACN que de moment no tenen constància oficial de les intencions del Govern i que temen que no les coneguin fins que no s’obri el període d’inscripcions per al curs vinent “quan ja pot ser tard”. Es per això que, donant prioritat a la via negociadora, volen posar en marxa accions conjuntes de les diferents AMPA per obligar la Generalitat a fer marxa enrere. Una de les mesures acordades serà presentar mocions en contra del tancament d’aules als plens dels municipis afectats. Una acció que ja han dut a terme municipis com Cornellà, Gavà, Sant Boi o Esplugues i que a priori ha donat bons resultats.

En el que han coincidit tots els presents és que les accions que es duguin a terme han de ser conjuntes “per tenir més força” i que cal desconfiar de les notícies “no oficials” que poden confondre la gent i desviar l’atenció del veritable objectiu.

Sobre la via negociadora, Calvet ha explicat que coneix a la nova consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, de la seva etapa com a Directora General amb Irene Rigau, i que confia “en la seva capacitat de diàleg i caràcter obert” per arribar a un acord. “Li donem un vot de confiança i si la via negociadora no funciona estudiarem mesures de força”, ha reblat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
84

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix