La dessaladora del Prat de Llobregat augmenta la seva activitat

La manca de pluges a l’àrea metropolitana en els darrers mesos ha provocat un increment del 10 al 30%,encara que podria ser del 70% sin els embassaments de les conques internes baixen per sota de la meitat de la seva capacitat. 

L’activitat de la dessaladora del Prat de Llobregat, segons informa l’ACN, ha augmentat recentment a causa de la manca de pluges a l’àrea metropolitana, que ja s’allarga gairebé tres mesos. Així, mentre el funcionament mínim i més habitual és del 10% de la seva capacitat productiva, actualment funciona al 30% i podria augmentar fins al 70% si els embassaments de les conques internes baixen per sota del 50% de la seva capacitat.

Segons ha explicat a l’ACN el director d’abastament d’aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), les reserves dels embassaments de les conques hidrogràfiques internes estan al 70,5% de la seva capacitat, davant del 90% de l’any passat. Aquest descens del nivell no és preocupant, perquè es partia de molt bones xifres, i és un nivell “bastant alt” tenint en compte els llargs mesos de sequera de gairebé tot 2015. De fet, el 70% encara està per sobre de la mitjana dels últims deu anys. Per això, encara queden “lluny” hipotètiques restriccions, malgrat que Molist recorda que sempre cal tenir present una mentalitat d’estalvi d’aigua.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
83

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix