Memòria i Diàleg amb els col·lectius per a l’eradicació de la violència masclista

Es va destacar la preocupació que existeix per l’elevat nombre d’ordres de protecció denegades, especialment a Catalunya i al Baix Llobregat i per la doble victimització de les dones maltractades.

Aquesta setmana es va celebrar a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat l’acte “Memòria i Diàleg amb els col·lectius per a l’eradicació de la violència masclista al Baix Llobregat”,  en el que van intervenir tres expertes, la Marta Selva, la Mercè Claramunt i la M. Luz Retuerta, que van oferir la visió de la violència masclista des dels mitjans de comunicació, des de l’advocacia i des de la història. També van participar la Regidora de Politiques d’Igualtat de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz i la Presidenta del Centre d’estudis Comarcals Baix Llobregat, Conxita Sánchez. Es va cloure l’acte a càrrec de l’Enric Carbonell, Conseller de Règim Interior, Hisenda i Acompanyament Local del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i l’Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José.

En l’acte es van donar a conèixer els materials de l’Arxiu Comarcal en relació a la violència masclista, entre d’altres, part de les Cartes del Consultori de l’Elena Francis, i es van tractar els diferents aspectes que incideixen en aquest procés, com l’ideari social i actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals.

Es va destacar la preocupació que existeix per l’elevat nombre d’ordres de protecció denegades, especialment a Catalunya i al Baix Llobregat i per la doble victimització de les dones maltractades. Segons les dades de l’Observatori del Consejo del poder judicial, el 65% de les ordres sol·licitades al Baix Llobregat van ser denegades a l’any 2014.

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
83

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix