Els clubs Riviera i Saratoga de Castelldefels continuaran tancats

El consistori ha manifestat que respecta la sentència del Tribunal Suprem després que aquest suspengués la seva clausura però afirma que ambdós locals en cap cas podran reobrir el negoci perquè no donarà la llicència municipal.

L’Ajuntament de Castelldefels ha decidit no tornar a donar les llicències municipals als clubs Riviera i Saratoga. Una decisió del consistori municipal que ha fet pública després que el Tribunal Suprem rebaixés les penes a les persones que van ser condemnades per la secció novena de l'Audiència de Barcelona el maig de 2014 en el judici dels prostíbuls Riviera i Saratoga així com suspengués la clausura d'aquests dos locals. D'altra banda, l’Ajuntament vol expressar el seu absolut respecte a la decisió del Tribunal Suprem.

Cal recordar que ambdós locals van ser clausurats per l'Ajuntament el 2014, d’acord amb la normativa que permet retirar la llicència municipal si l'immoble manté dos anys d'inactivitat. La retirada de la llicència és ferma en el cas del Saratoga, que en cap cas pot reobrir el negoci. Pel que fa al Riviera, l'empresa va presentar un recurs que, a parer de l'Ajuntament, contenia un defecte de forma, per la qual cosa va ser impugnat pels serveis jurídics municipals. Aquesta impugnació es basa en el fet que el recurs va ser presentat per l'administració concursal que tenia intervinguda aquesta empresa i per un soci accionista del Riviera. L'Ajuntament entén que no eren els representants legals autoritzats per presentar aquest recurs. Ara mateix aquest assumpte està encara per resoldre i està en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Per tant, tampoc es pot reclamar una restitució d'aquesta llicència municipal.

Ordenança

D'altra banda, l'ordenança de Civisme i de l'Ús de l'Espai Públic de Castelldefels impedeix que puguin obrir nous establiments dedicats a la prostitució. La normativa estableix que no es concedirà cap llicència d'obertura per establiments de pública concurrència on s'exerceix la prostitució si no respecten dos supòsits. En primer lloc, estar a una distància mínima de 3.000 metres en línia recta, respecte als centres docents i aquells locals de lleure destinats a menors d'edat o que per la naturalesa de l'activitat comporti l'assistència de menors. En segon lloc, guardar aquesta distància entre dos locals dedicats a aquesta activitat. Aquestes restriccions impedeixen a la pràctica cap nova obertura.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
82

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix