AENA ampliarà l’ús de la pista transversal per minimitzar els sorolls

Es realitzarà durant l’hivern i d’aquesta manera s’evitaran els sobrevols en zones habitades a cotes molt baixes en el municipi gavanenc.

A partir d’un estudi, demanat reiteradament pel territori, AENA ha conclòs que l’ús de la pista transversal en les operacions d’arribada s’ampliarà 1 hora diària de dilluns a divendres i fins a 13 hores durant els caps de setmana. Així, els dies feiners, la configuració preferent nocturna s’avançarà a les deu de la nit i es mantindrà fins a les set del matí. Els dissabtes es mantindrà fins a les deu del matí (no fins a les 7h. Com succeïa ara), i es tornarà a aplicar a les cinc de la tarda del mateix dissabte fins a les 10 del matí de diumenge (abans la configuració canviava a les 7h. del diumenge).

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha qualificat de “pas endavant” la decisió d’AENA d’ampliar l’horari en què els avions aterraran a l’Aeroport per la pista transversal, operativa que es fa servir habitualment durant la nit i que resulta la menys lesiva per al territori. Els gestors de l’Aeroport han presentat avui la proposta en el si del Grup de Treball Tècnic de Soroll, depenent de la Comissió de Seguiment Ambiental de l’Ampliació de l’Aeroport, en què es troba representat l’Ajuntament de Gavà.

L'alcaldessa, Raquel Sánchez, ha recordat que “aquesta és una mesura repetidament reivindicada per Gavà, tant des dels veïns com des de l'Ajuntament”, i ha manifestat la seva “satisfacció perquè aquesta nova configuració és un pas més per minimitzar el soroll que ocasionen els avions que sobrevolen Gavà”. Amb tot, l'alcaldessa ha remarcat que “cal seguir treballant per implementar totes aquelles mesures que contribueixin a garantir la qualitat de vida dels veïns i veïnes”. Sánchez ha valorat positivament “la línia de treball encetada per tal de trobar solucions conjuntes que permetin mantenir per sempre el sistema de pistes segregades tal com coincidim a reivindicar el govern municipal i els veïns.”

Menys al Nadal i Ponts

La proposta d’AENA implica aplicar el nou horari de la configuració preferent nocturna abans de finals d’any. No obstant això ha avisat que aquesta operativa s’haurà d’excloure en les dates que s’incrementa el trànsit aeri, com Nadal i ponts, a més dels dies en què hi hagi condicionants meteorològics adversos.

Redacció / Foto: AAVV Gava Mar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
82

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix