Llum verda al desmantellament de l'antena del carrer Rubio i Lluch

El Ministeri d'Indústria, energia i turisme ha autoritzat a l'Ajuntament de Sant Boi perquè esxecuti l'expedient que va incoar contra l'empresa Vodafone.

 

Segons l'Associació de Veïns del Barri Marianao i la Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil, el Ministeri d´Indústria, Energia i Turisme ha donat 'carta blanca' a l´Ajuntament de Sant Boi perquè executi l´expedient que va incoar contra l´empresa Vodafone, argumentant que el Pla Municipal d´Antenes encara és vigent i aquesta nova antena s´ha instal·lat fora d´aquest Pla.

Davant la falta d'acord i la negativa de l'empresa Vodafone a una solució dialogada, l'Ajuntament de Sant Boi el 5 de maig passat va incoar un expedient de protecció de la legalitat urbanístic acontra la instal·lació de l'antena del carrer Rubió i Lluch. Com a mesura provisional també va ordenar la suspensió de l'activitat i de l'ús d'aquesta instal·lació, i va comunicar  aquestes decisions al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, demanant  l'emissió d'un informe previ, obligatori i vinculant per a la tramitació de les mesures adoptades. 

Finalment, el passat 16 de juny, el Ministerio d´Indústria, Energia i Turisme va emetre un informe favorable per l´Ajuntament de Sant Boi ,ja que aquestes mesures es fonamenten en el fet que la instal·lació contravé el Pla municipal d'antenes de Sant Boi de Llobregat, vigent fins que hagi transcorregut un any des de l'entrada en vigor de la Llei 9/2014, de 24 de maig, de Telecomunicacions. L´Ajuntament de Sant Boi presentarà un requeriment a Vodafone perquè desmantelli les antenes del carrer Rubió i Lluch en elplaç màxim de tres mesos, segons marquen els terminis legals.

Així mateix, l'Ajuntament de Sant Boi rescindirà els  contractes que té subscrits amb Vodafone, en el cas de que aquesta companyia no decideixi retirar l'antena en els terminis legals, a més de procedir a l´execució del procediment administratiu que ha incoat contra aquesta empresa.  Si l´empresa Vodafone no retira l´antena en el plaç legal, l´Ajuntament ha comunicat a l´Associació de Veïns i a la Plataforma que,emparant-se en la llei,les retirarà d´ofici i carregant tots els costosdel seu desmantellament a aquesta empresa. 

 Suport institucional

L´Ajuntament de Sant Boi en aquests moments està donant el seu suport institucional i jurídic a la comunitat de propietaris del carrer Rubió i Lluch, perquè la rescissió del seu contracte amb Vodafone no suposi cap tipus de penalització econòmica per aquesta comunitat.

"Saludem amb molta satisfacció que el Ministerio d´Indústria, Energia i Turisme hagi emès un informe favorable al desmantellament de les antenes del carrer del carrer Rubió i Lluch.  Això ha estat possibl egràcies al treball de suma de voluntats i esforços que han realitzat totes les parts, Ajuntament i moviment veïnal amb el procés complex i difícil que ha suposat", segons manifesten les dues associacions.

Seguiment

L´Associació de Veïns El Poblet-Marianao i la Plataforma de Marianao contra les antenes del carrer Rubió i Lluch faran un seguiment del procediment administratiu que l´Ajuntament ha incoat contra Vodafone perquè aquesta empresa desmantelli les antenes en els plaços legals. I donarà tot el seu suport ciutadà a l´Ajuntament per fer-ho possible, així com a la comunitat de propietaris perquè Vodafone no els imposi clàusules lesives. 

Redacció / Foto:Arxiu

 
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
80

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix