El conseller Santi Vila col·loca la primera pedra del projecte The Style Outlets

La urbanització al sector de Can n’Alemany de Viladecans comportarà una inversió global de més de 46 MEUR i la construcció del centre comercial de Neinver costarà més de 80 MEUR i crearà 1.300 llocs de treball.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el director general de Neinver, Daniel Losantos, i el director de l’INCASÒL, Damià Calvet, ha assistit aquest matí a l’acte de col·locació de la primera pedra del centre comercial The Style Outlets al sector de Ca n’Alemany, a Viladecans. 

El conseller Vila s’ha felicitat del “gran compromís” entre “l’administració local, la Generalitat de Catalunya i la iniciativa privada” que està fent possible la posada en marxa d’aquesta nova activitat econòmica al Baix Llobregat. “Si alguna cosa ha de fer feliç a qualsevol ciutadà progressista és constatar que els projectes es concreten, que generen activitat i llocs de treball”, ha assegurat. Vila també ha comentat que “alguns obliden que per poder dedicar recursos a la despesa pública, a la protecció dels ciutadans o del territori, és condició prèvia generar riquesa i activitat econòmica.”

Per la seva banda, l'alcalde Carles Ruiz ha mostrat “satisfacció i orgull per acollir un projecte que afegirà valor a la ciutat. Hem apostat fort per fer realitat el potencial i la diversitat d'activitat econòmica que ofereix la ciutat i ho hem fet amb una actitud oberta, sortint a buscar inversions, i amb la col·laboració entre administracions fruit del suport de la Generalitat”. Ruiz ha explicat també que “hem estat anys treballant colze a colze amb la Generalitat i l'empresa Neinver” i que amb Viladecans The Style Outlet, “la ciutat guanya oportunitats laborals, centralitat, atracció turística, recursos econòmics i visibilitat.”

L’empresa Neinver, el segon operador europeu d’outlets, obrirà durant la tardor del 2016 un complex comercial amb més de 130 botigues de primeres marques internacionals i nacionals. La implantació d’aquesta companyia al Baix Llobregat suposarà una inversió aproximada de més de 80 milions d’euros i la creació de 1.300 llocs de treball.

El sector d’activitats econòmiques Ca n'Alemany ocupa una superfície triangular de 55 hectàrees, emmarcada per la C-32 i la línia de ferrocarril. La proximitat a l’estació de tren, a l'aeroport del Prat i al port de Barcelona converteix aquest espai en un emplaçament molt adequat per a l'atracció d'empreses.

A Ca n'Alemany també s'hi instal·larà el nou centre logístic de distribució per a Europa i la seu mundial de comerç electrònic de l'empresa Desigual.

Procés d’urbanització

El Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament de Viladecans i l’INCASÒL, està executant la tercera fase de les obres d’urbanització de 42,39 hectàrees (PPU-01) que generaran 16 parcel·les de sòl per activitat econòmica, una de les quals acollirà el Viladecans The Style Oulets. Les obres van ser adjudicades a l’UTE ACSA-Rubau-Aqualogy amb un pressupost de gairebé 21 milions d’euros i està previst que finalitzin l’octubre del 2016. La direcció de les obres és a càrrec de l’equip pluridisciplinari SBS Simón i Blanco SLP.

Pròxima obra

La propera gran actuació se centrarà en el principal accés des del nucli urbà al sector de Ca n'Alemany, des de la carretera de la Vila. La connexió suposarà el tall de la via que comunica Viladecans amb la C-31 durant deu mesos, a partir del 21 de setembre. Les obres consistiran en la construcció d'un nou pont sobre la via del tren, un viaducte sensiblement més ample que l'actual, que oferirà dos carrils per sentit. Incorporarà, a més, un ampli accés de vianants.

El nou pont tindrà la suficient amplitud entre columnes amb l'objectiu de què, en el futur, es pugui desdoblar la via del tren, per permetre la futura construcció de l'eix del Corredor Mediterrani i l'ampliació de la freqüència d'aturada dels trens a l'estació de Viladecans.

L'Ajuntament de Viladecans ja ha planificat un dispositiu especial informatiu i els itineraris alternatius necessaris per als vehicles particulars, de transport públic i sanitari, i els serveis de recollida de residus.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
80

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix