Citilab acull la VIII edició de la Universitat d'Estiu de les Dones

Compta amb un programa de cursos de divulgació per transmetre i difondre coneixement sobre el paper de la dona al llarg de la història.

El Citilab de Cornellà de Llobregat acull des d’aquest dissabte 6 al 10 de juliol, la vuitena edició de la Universitat d’Estiu de les Dones (UED), un programa de cursos de divulgació per transmetre i difondre coneixement sobre el paper de la dona al llarg de la història. Aquest projecte està realitzat pel Gabinet de Projectes Institucionals de la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones.

Es tracta d’una formació universitària especialitzada en matèria de gènere que s’ofereix a Catalunya. Els cursos tracten temes d’actualitat, interès social i de referència des d’una perspectiva femenina i crítica.

Els cursos

El primer curs, “Les dones a la Bíblia: Antic Testament”, té l’objectiu d’aprofundir en les històries de l’Antic Testament on podem apreciar que la presència de les dones a la realitat de cada dia, a la societat i al llarg de la vida és molt més gran del que apareix a les Escriptures.

El segon curs, “Dones artistes del segle XX: des de les primeres avantguardes a l’art contemporani”, se centrarà en l’anàlisi de la producció i la recepció de l’obra d’algunes artistes que van desenvolupar la seva activitat al llarg del segle XX. S’aprofundirà en les seves aportacions en el context dels moviments avantguardistes i de l’art contemporani.

El tercer curs, “L’altra història: les dones a la II Guerra Mundial”, es descobrirà l’activitat massa cops silenciada de les dones als guetos i als camps i la d’infermeres, periodistes, espies, artistes, treballadores de les fàbriques, intel·lectuals, etc.

I finalment, el quart curs, “L’economia del bé comú i les dones”, pretén oferir un marc d’anàlisi i d’estudi sobre l’impacte de la globalització en les economies i en el col·lectiu de les dones a càrrec d’expertes de la United Nations University (UNU) a Barcelona. S’impartirà una aproximació als fonaments de l’Economia del Bé Comú de la mà del seu fundador, Christian Felber i la seva companya, Maga Felber.

Paral·lelament hi hauran activitats complementàries com una taula rodona transversal als cursos acreditats sobre cooperació internacional amb dones, un taller de tapes creatives, una obra de teatre i un concert líric, obertes a tothom.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
80

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix