La Festa Major de Viladecans 2024: diversa, inclusiva i segura

Los Rebeldes, Lia Kali, Nebulossa, Víctor Magán, Sara Socas, Los40 Urban Tour i la cantant local Lluna, entre d’altres, ofereixen una proposta musical per a tots el gustos

La Festa Major de Viladecans 2024 arriba amb una programació plena d’activitats per a totes les edats i gustos, del 6 al 9 de setembre, amb un fort compromís amb la inclusió, la seguretat i la cultura. Per garantir una festa segura i accessible per a tothom, es desplegarà un Punt Lila i LGBTI, un servei extra d’autobusos nocturns amb la possibilitat de fer parades a demanda, espais reservats per a persones amb discapacitat als escenaris musicals i sessions sense música ni jocs de llums a la Fira d’Atraccions perquè la puguin gaudir persones amb trastorns de l'espectre autista (TEA). Amb l’objectiu de que ningú es quedi sense festa, la música també es traslladarà a les residències de gent gran, al Centre Social i Sanitari Frederica Montseny i a l'Hospital de Viladecans, amb actuacions a càrrec dels músics locals Adri Cubells i Dani Blanco.

focsartificials

9360 portada copia

Aquest any, l'Agrupació Cultural Mossèn Cinto Verdaguer, que celebra el seu 50è aniversari, serà l'encarregada d'inaugurar la festa amb el pregó amb traducció signada per a persones sordes. Seguidament, l’Espavilada del Mamut, el tast del tradicional Mojito 0,0 als jardins de Magdalena Modolell i l’espectacle de focs artificials al parc de la Marina donaran el tret de sortida a quatre dies plens de festa i diversió.

x10

Els eurovisius Nebulossa, Los Rebeldes, Lia Kali...

La programació musical d’enguany destaca per la seva varietat i qualitat. El divendres 6 de setembre, els èxits de Los40 Urban Tour arribaran al parc de la Marina amb un show visual espectacular a les 22.15 h i, al mateix temps, el mític grup Los Rebeldes actuarà al parc del Torrent Ballester a les 22.30 h per celebrar els seus 45 anys de trajectòria.

Nebulossa 03

426126532 933602951469577 5444805408172997596 n

El dissabte 7, el trio valencià Nebulossa, que va representar Espanya a Eurovisió 2024, oferirà les seves cançons dins del show participatiu Loco Bongo, que començarà a les 20 h, amb jocs, música i dansa. El discjòquei Víctor Magán punxarà les seves potents mescles, i el diumenge 8 serà el torn de Lia Kali, una de les veus emergents i reivindicatives de la música urbana nacional, que actuarà al parc de la Marina a les 23 h, precedida per la cantant ex freestyler Sara Socas.

Paral·lelament, el Festival Ocellets als jardins de Magdalena Modolell acollirà artistes alternatius com Mariana També, Joe Crepúsculo, The Lipsticks, Los Punsetes, Th’ Booty Hunters i Guadalupe Plata durant els quatre dies de festa. A més, es faran dos tributs: un a Elvis Presley a càrrec de Elvis Tribut Trio a la plaça d’Europa, i un altre a Coldplay amb el grup Coldday al parc del Torrent Ballester.

channels4 profile

Els més petits també tindran el seu espai amb la Festa Xica, que oferirà tallers i jocs infantils al parc de Can Xic el dissabte 7 i el diumenge 8 amb contacontes, titelles, circ i música. També les entitats populars tindran un gran protagonisme. No faltaran els correfocs, els castellers i els grallers, entre d’altres. La Festa del Mamut se celebrarà per combatre la calor, i els clubs esportius se sumen un any més a la cita amb tornejos de rugbi platja, bàdminton, natació, bitlles i bàsquet, i amb la tradicional Cursa Popular de Festa Major.

mamut

Com a novetat, els dies 6, 7 i 9 de setembre s’implementarà un servei extra d’autobusos nocturns, amb expedicions cada hora fins a les 5 del matí. Aquests autobusos oferiran la possibilitat de fer parades a demanda per a dones, menors i persones amb discapacitat per afavorir la seva seguretat personal.

Per garantir una festa segura i accessible per a tothom, es desplegarà un Punt Lila i LGBTI, el divendres 6 i dissabte 7 de 21 a 4.30 h, i el diumenge 8 de 21 a 2.30 h, per oferir assistència i suport a totes aquelles persones que pateixin qualsevol tipus de violència masclista o LGBTI.

 CACHE 0ee0a93b06d99a6d6e2db519e03404da 1200x0

Dins del programa municipal Viladecans em Cuida, la Festa Major s'obre més cada any a tothom, siguin quines siguin les seves capacitats. Hi haurà espais reservats per a persones amb discapacitat als escenaris musicals del Torrent Ballester, la Marina i la plaça d’Europa. També, la fira d’atraccions, situada al costat del parc de la Marina, oferirà sessions sense música ni jocs de llums el dilluns 9 i el dimarts 10 de 17 a 19 hores, per a persones amb trastorns de l'espectre autista (TEA). A més, el tradicional pregó tornarà a tenir traducció signada perquè les persones sordes també puguin gaudir del tret de sortida de la celebració.

Del 6 al 8 de setembre, la festa arribarà a les residències de gent gran, al Centre Social i Sanitari Frederica Montseny i a l'hospital, amb una actuació musical a cada equipament a càrrec dels músics locals Adri Cubells i Dani Blanco, que interpreten boleros, cançó lleugera,  rumba i temes populars. La gent gran que és a les residències, o la que es troba hospitalitzada, no es perdrà la festa.

Per a més informació, la programació completa es pot consultar al web de l’Ajuntament de Viladecans: www.viladecans.cat.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix