L'Assemblea Nacional Catalana inicia la campanya del 27S a Cornellà

Al voltant de les 2.000 persones van assistir a l’acte “27092015: On Tot Comença” a la Fira.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va iniciar ahir la cursa que l'ha de dur fins a les eleccions al Parlament de Catalunya, el pròxim 27 de setembre. Ho va fer a la Fira de Cornellà de Llobregat on es van aplegar unes 2.000 persones. Amb el nom de “27092015: On tot Comença”, l'acte va explicar les accions del pla d’actuació destinades "a ampliar la majoria social favorable a la independència", segons els organitzadors. Entre les quals, l'entitat vol impulsar un òrgan governamental que pugui substituir a les institucions catalanes si l'Estat suprimeix competències d'autogovern de Catalunya.

Al discurs de cloenda, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va refermar que el “27S votarem en unes eleccions plebiscitàries per construir la república catalana”. “Ni estem cansats ni ens aturarem fins a aconseguir la independència”, va afirmar, per afegir que cada cop som més” i que “estem vivint el projecte més il·lusionant i engrescador d’Europa”. Forcadell va deixar clar que la independència “és l’única oportunitat de canvi, l’únic projecte engrescador i radicalment democràtic”. La presidenta de l’Assemblea va demanar als representants polítics “que actuïn amb sentit d’estat [...] no volem més pèrdues de temps ni entrebancs, no volem més desacords i entrebancs”. Forcadell va deixar clar que les del 27S no seran unes eleccions “normals”, sinó que seran les “definitives, votarem i guanyarem la independència”.

Accions socials i internacionals

Prèviament, representants de l’ANC de sectorials de joves, jubilats, economistes, serveis socials i immigració van explicar les oportunitats que s’obren als seus sectors amb la independència. Els coordinadors d’Incidència Social Aida Àngel (accions territorials), Ferran Camps (accions d’El País Que Volem) i Gemma Cots (accions sectorials) van exposar els principals eixos per ampliar la majoria social per la independència. Per la seva banda, Ricard Gené, de la comissió d’Incidència Internacional, va destacar les accions per internacionalitzar el procés català, d’una banda, i per aconseguir que el màxim de catalans residents a l’estranger votin el 27S, de l’altra.

Ajuntaments per la Independència

El coordinador d’Incidència Política, Pere Pugès, va presentar la campanya que durà a terme l’ANC de cara a les eleccions municipals del maig, els Ajuntaments per la Independència, consistent a aconseguir que el màxim de candidatures es comprometin a implicar-se en el procés independentista mitjançant l’assumpció de diversos compromisos. Entre ells, proposar l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència, implicar-se en el 27S i reconèixer el seu caràcter plebiscitari, i proposar que l’alcalde o alcaldessa escollit participi en l’assemblea de càrrecs electes que, en el cas que les institucions espanyoles anul·lessin o intervinguessin els òrgans d’autogovern catalans, tindria com a “missió prioritària la Declaració d’Independència i la formació d’un govern provisional.”

Suport a Santiago Vidal

A l’acte també es va donar suport al jutge Santiago Vidal, amb l’emissió d’un vídeo, i es va anunciar que avui dissabte 28 de febrer hi haurà una concentració de suport davant la delegació del govern, a Barcelona, a les 12.00 hores.

Redacció / Foto: ANC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix