L’ecosocialista Jordi San José presenta la seva candidatura a la reelecció

L’actual alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, va celebrar l’acte en un Casal de la Gent Gran ple de gom a gom i sota el lema “Tot a l’abast de tothom”.

Justícia social, equitat, espai públic de qualitat a tots els barris, transparència i participació, van ser els eixos del discurs de San José durant l’acte de la presentació de la seva candidatura a l’alcaldia de Sant Feliu de Llobregat. L’ecosocialista, a més, va descriure quins eren els pilars bàsics de la gent de la coalició per aconseguir una ciutat on tot estigui a l'abast de tothom., com reflecteix el seu lema de campanya.

San José va destacar la tasca que com a coalició s'ha dut a terme des de l'ajuntament per donar-li la volta a la política de preus, i va explicar com el model la tarifació social ha fet que el 60% de les famílies de les escoles bressol es vegin beneficiades. 'Ho estendrem a tots els serveis públics, de manera que ningú hagi d’anar a serveis socials per poder accedir als equipaments públics, canviem la caritat per l'equitat' va assegurar San José, i alhora va demanar el suport de la ciutadania de Sant Feliu per continuar treballant per aquesta aposta. 

D’altra banda, l’actual alcalde va remarcar la prioritat per l’educació afirmant que “no pot ser que les escoles de primària siguin el primer lloc de segregació, fet pel qual hem creat comissions socials per detectar problemes”. Alhora, va destacar la preocupació per l’atur. “Per primer cop hem destinat ajuts a la creació directa d'ocupació per les empreses que contractin de manera indefinida i també a l'emprenedoria i l'autoocupació” va destacar San José. 

Moment emotiu

Un moment molt emotiu de l’acte va ser quan en San José va citar Juan Sanchez, Santi Junqué, Toni Amigó, el Napo, la Vicky Santiago, l’Antonio De Oses, i molts altres que ens han deixat  recentment, dient que “Sant Feliu necessita companys i companyes així”. També es va en recordar dels supervivents de la lleva del Biberó a la ciutat, com en Lluís Aznar i en Pere Codorniu.

Alhora va fer un especial esment a en  Jaume Bosch, l’Àngel Merino i en Francesc Baltasar, presents a l’acte, dient “de qui em considero hereu”.  A més, va parlar de la gent “que necessita Sant Feliu” com els treballadors i les treballadores, sindicalistes i persones implicades en causes socials o en el teixit associatiu.

Projectes de futur

Pel que fa a projectes concrets, va reivindicar que “s’ampliarà el Parc Europa on altres governs hi volien fer pisos” i va recordar el projecte d’ampliació de la Plaça Lluís Companys, que “els anteriors governs tenien guardat al calaix” i que faran que l’espai sigui “un 60% més gran”. Va parlar dels centres cívics Mas Lluí i Les Tovalloles i de com s'ha avançat en el model de gestió a través d’entitats.

Altres intervencions

L'acte el va obrir Maite Carranza, escriptora i guionista santfeliuenca. En la seva intervenció va elogiar la humanitat, la proximitat, l’empatia i la implicació amb la ciutat de Jordi San José. Remarcant també que “és un home que estima les dones, cosa que vol dir que les accepta plenament en equitat i sense diferències.”

En Jose Montero, alcalde de Montornès del Vallès, va defensar el municipalisme en els seu discurs, remarcant la “coherència i fermesa en defensar interessos de la gent que més ho necessita”. Va parlar també del compromís d’ICV-EUiA amb el debat nacional dient que “hem estat coherents i no ens hem cansat d’explicar que som plurals”. Montero va ser crític amb la Generalitat afirmant que “són l’autèntic enemic dels Ajuntaments” i va reivindicar els governs de tripartit i alguns dels projectes que van iniciar, com la llei de barris o les escoles bressol i que, segons Montero, “ara la Generalitat intenta desmantellar.”

El coordinador nacional d’Iniciativa, Joan Herrera, va fer un discurs global dient que “tot té a veure amb les municipals”. Igual que San José, també va fer una crida a la participació perquè “volem tenir més força” i que “Sant Feliu estigui al servei de la gent i la democràcia”. Herrera va fer una al·lusió als nous partits afirmant que “està molt bé els que són nous i honestos, però també amb els que tenen experiència i són honestos.”

Redacció / Foto: ICV-EUiA Sant Feliu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix