Olga Morales es converteix en la primera alcaldessa de Viladecans

Substitueix en el càrrec a Carles Ruiz, que aquesta setmana ha estat nomenat president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

La fins avui cinquena tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Viladecans, Olga Morales, ha estat investida aquesta tarda com a nova alcaldessa de la ciutat gràcies al vot dels onze regidors/es del PSC i dels 2 d’En Comú Podem. Morales substitueix en el càrrec a Carles Ruiz, que aquesta setmana ha estat nomenat president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Ruiz era alcalde de Viladecans des de l’any 2005.

dd587afe 2ca1 4823 ac90 3a356a93c658

GZZ5aPsWIAAOWac

En la seva primera intervenció com a alcaldessa, Olga Morales ha dit que prioritzarà la mirada social i comunitària per tal que Viladecans continuï estant entre les ciutats mitjanes espanyoles amb menys desigualtat de renda i per tal d’atendre la ciutadania de forma més eficient i empàtica; el progrés sostenible per atreure noves empreses, generar major oportunitats i gaudir d’una ciutat més saludable; i el feminisme, les polítiques d’igualtat i la transformació social.

També s’ha fixat l’educació com un dels seus grans objectius: “La gran evolució de l’èxit educatiu a Viladecans és més que coneguda. Tenim un ascensor social que funciona: els nostres joves tenen més estudis que els seus pares. I per això els índexs d’ocupació ens han acompanyat tan bé en els darrers anys. Amb raó som aquest any la ciutat referent entre les ciutats educadores. I seguirem avançant per crear un currículum del segle XXI, de la mà sempre de la comunitat educativa i de les famílies."

GZjJNWqXIAomjgt

“Com a alcaldessa seguiré apostant per les polítiques iniciades per l’alcalde Carles Ruiz, ja que han convertit Viladecans en una de les ciutat referents de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i, fins i tot, d’Europa. Seguiré consolidant les oportunitats de futur de la nostra ciutadania per tal que Viladecans sigui un lloc per estudiar, treballar i viure amb gran qualitat de vida”, ha subratllat.

Morales ha finalitzat la seva intervenció remarcant que vol ser l’alcaldessa de totes les veïnes i de tots els veïns de Viladecans: “També dels qui se senten lluny de la política i dels que ni tan sols van votar. Treballaré per guanyar-me la seva confiança i per il•lusionar-nos en el nostre futur com a ciutat, com a poble.”

Agraïment

El PSC del Baix Llobregat, tal com va expressar aquesta setmana el PSC de Viladecans, vol agrair a Carles Ruiz tots els anys de treball, esforç, dedicació i servei a la ciutat. En aquest sentit, al llarg dels dinou anys en què ha estat alcalde, el municipi s’ha transformat enormement i Viladecans ha esdevingut una ciutat referent en progrés, inversions econòmiques, educació, igualtat d’oportunitats, polítiques socials, sostenibilitat o innovació. Així mateix la federació socialista del Baix Llobregat està convençuda que la nova etapa que s’obre avui amb Olga Morales d’alcaldessa servirà per consolidar i eixamplar un model de ciutat que ha donat bons resultats i que ha estat avalat reiteradament a les urnes.

GZi2ppwXwAQzoUU

Carles Ruiz es va acomiadar del consistori mostrant el seu orgull per la “transformació d'una ciutat que ofereix ara més oportunitats als seus ciutadans i ciutadanes, que és més dinàmica, que té més capacitat de creació de nous llocs de treball i amb més valor afegit i que ha aconseguit reptes importants, com la millora dels resultats educatius, el treball a favor del repte del canvi climàtic i de la sostenibilitat”. Ruiz es va mostrar segur que, en aquesta nova etapa, “la nova alcaldessa i el seu equip continuaran abordant aquests reptes estratègics i molts més de nous que poden sorgir”. El ja exalcalde va voler agrair, emocionat, la seva relació amb la ciutadania: “Ara, el que vull és donar-vos les gràcies a totes les persones de Viladecans que han confiat en mi, a les persones que m'han mostrat el seu afecte, el seu afecte i la seva amistat en aquests anys. A les persones que m'han vingut a veure, que m'han saludat pel carrer, als escolars que em venien a visitar, a la gent que em trobo en altres municipis quan fas turisme o estàs amb la família i que et venen a saludar dient que són de Viladecans. Aquestes coses, aquesta amistat, aquest afecte que et demostra la gent, són el que fan tan bonic el treball d'alcalde.”

El perfil

Fins ara, Olga Morales, a més de la cinquena tinenta d’alcaldia, era la presidenta de l’Àrea de Sostenibilitat Social i Serveis a la Ciutadania i regidora del Servei d’Acció Comunitària, del Pla de Foment de l’Esport Femení, del Servei de Polítiques d'Igualtat d'Oportunitats, dels Serveis Socials, i del Servei de Drets Civils i Inclusió.

b6dd2232 7001 4c70 820c 3d0997ef5f5e

Morales té 56 anys, és veïna del barri de la Torre Roja, milita al PSC des dels anys 90 i porta més de 25 anys com a treballadora a l’Ajuntament de Viladecans: primer com a tècnica de Cooperació Internacional i, des de l’any 2023, com a regidora i tinenta d’alcalde.

A nivell formatiu és llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona i té diferents postgraus: en Participació i Desenvolupament Sostenible (UAB), en Socialdemocràcia i Polítiques Públiques (UB); en Comunicació i Lideratge Polític (UAB); i en E-leadership & Digital Management Empresarial i Institucional (UB).

Redacció / Fotos: PSC Baix Llobregat-Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1568
Façana del nou Hospital Vithas Barcelona

El nou Hospital Vithas Barcelona ve a cobrir la demanda sanitària del Baix…

El grup sanitari Vithas estrenarà el 2025 un nou hospital a Esplugues de Llobregat, un centre sanitari que acumula ja una inversió superior als 101…
465

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix