El Baix Llobregat es mobilitza contra l’actuació policial de l’1-O

Les manifestacions van aplegar milers de persones que van omplir carrers i places dels municipis de la comarca i es van tallar carreteres provocant importants afectacions de trànsit

El Baix Llobregat va tornar a viure ahir dimarts una jornada per a la història. Al llarg del matí es van produir concentracions massives en tots els municipis per protestar contra les càrregues de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant el passat 1 d’octubre, coincidint amb el referèndum per la independència de Catalunya. Una Aturada de País, cívica i pacífica, convocada per la Taula per la Democràcia en defensa dels drets i les llibertats.

Cornellà

cornella 30

Martorell

martorell

Gavà

mani gava

La Palma de Cervelló

Lapalma

Centenars de persones es van concentrar davant dels ajuntaments dels trenta municipis del Baix Llobregat i, a més, es van organitzar mobilitzacions tallant diverses vies de comunicació provocant importants problemes de trànsit provocant llargues cues.

Olesa de Montserrat

olesa

Sant Andreu de la Barca

santandreubarca

Sant Joan Despí

santjoandespi 1

Sant Vicenç dels Horts

svh

Patronal i sindicats

En un comunicat, PIMEC constata que les pimes i els autònoms de Catalunya estan fent un ampli seguiment de l'aturada de país, sota un clima de concòrdia i entesa entre l'empresa i els treballadors durant tota la jornada. La patronal vol ressaltar que estem davant d'una situació sense precedents, ja que mai s'havia donat una situació de consens tan unànime en l'entorn laboral. En aquest context, PIMEC assenyala que un 54% de les pimes del territori català han aturat la seva activitat durant tota la jornada d'avui i un 31% de les empreses han fet aturades puntuals, principalment a la tarda, facilitant als treballadors la possibilitat d'assistir a les diverses concentracions i mobilitzacions convocades. La resta d'empreses (15%) han mantingut la seva activitat. Per sectors d'activitat, destaca l'agrari amb un seguiment del 99%, seguit del social amb un 92%, mentre que a l'hostaleria, turisme i comerç un 90% de les empreses que han aturat total o parcialment la seva activitat durant la jornada d'avui. El sector amb un menor seguiment ha estat el de la indústria amb un 65%. A la província de Barcelona, l’atura total ha estat del 53%, l’atura puntual del 31% i no han parat l’activitat el 16%.

sindicat

Un dels sindicats convocats de l’aturada, CCOO, va prendre part molt activa en les mobilitzacions. Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, i Josep Maria Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, van participar en una de les moltes concentracions i assemblees d'empreses que es van realitzar durant la jornada, en concret l'empresa de neteja Urbaser del Prat de Llobregat .

Centres escolars

Diversos centres escolars, que van patir les càrregues de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, van tornar a ser grans protagonistes durant la jornada d’aturada general. Al CEIP La Roureda de Sant Esteve Sesrovires es va celebrar una trobada de pobles del Baix Llobregat. Hi van assistir representants de Masquefa, Abrera, Begues, Martorell i Corbera de Llobregat entre altres pobles del Baix Llobregat Nord. A l’acte es va llegir el manifest elaborat en assemblea del CDR (Comitè de defensa del Referèndum) constituït a Sant Esteve Sesrovires i càrrecs electes.

colegi sant esteve

Talls de trànsit

Durant les mobilitzacions es van tallar diverses vies de comunicació de la nostra comarca que van provocar greus afectacions de trànsit, segons informa el Servei Català de Trànsit. A Cornellà de Llobregat, unes 3.000 persones van tallar la C-245 i, posteriorment l’A-2 -direcció Barcelona- a l’altura de l’Splau. Mentrestant, a Gavà, desenes de persones es van trobar a la plaça de Jaume Balmes i va marxar per l’Avinguda Joan Carles I fins la C-234 tallant el trànsit fins al Barnasud. Al Prat de Llobregat unes 1.500 persones van tallar la C-31. La concentració va tallar durant mitja hora l’autovia de Castelldefels en els dos sentits de la marxa. I a Molins de Rei es va realitzar una marxa lenta per bloquejar l’autopista B-23 i la N-340. També es va tallar l’AP-7 en els dos sentits.

Cornellà de Llobregat

cornella tallada

El Prat de Llobregat

elprat tallada

Gavà

gava tallada

Molins de Rei

molinsderei tallada

Sant Andreu de la Barca

Aturada tall a2 sant andreu

A més hi ha hagut altres talls com a la C-1413a al terme municipal d’El Papiol, a la N-II a Esparreguera, a Collbató (400 persones van tallar l’autovia A-2) i a Olesa de Montserrat on més de 1.600 persones van tallar la C-55, entre altres municipis.

Redacció / Fotos: Bernat Vilaró-Ignasi Sayol-Ajuntaments-Jordi Milian

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix