Més de 5 milions de catalans estan cridats a votar avui

Mes de 2.000 col·legis electorals que obriran a Catalunya

Avui diumenge1’d’octubre, 5.343.358 persones estan cridades a votar en els 2.315 col.legis electorals que obriran a tot Catalunya de 9.00 a 20.00 hores, distribuïts de la manera següent: a Barcelona ciutat 207; a la vegueria de Barcelona 824 (hi ha el Baix Llobregat); a les comarques centrals 287; a Tarragona 218; a Lleida 203; a Terres de l'Ebre 99; a Girona 384; i al Pirineu-Aran 93.

A més, hi haurà un total de 7.235 coordinadors locals, comarcals i de vegueria i 6.249 meses. El Síndic de Greuges estarà tota la jornada de diumenge observant el procés lectoral i el respecte als drets fonamentals de tots els ciutadans,

El vicepresident Junqueras ha assegurat que l’èxit de la democràcia i de l’exercici del dret a vot a Catalunya “és una palanca de canvi a Espanya i una oportunitat per a la democràcia arreu del món”. Junqueras ha remarcat que “posar el futur d’una societat en mans dels seus ciutadans no és fer res dolent”. “Al contrari”, ha afirmat.

El vicepresident s’ha mostrat convençut que els ciutadans de Catalunya votaran i ho faran amb la mateixa actitud cívica i responsable que sempre han demostrat”. I ha aprofitat per insistir en la necessitat de “no caure en les provocacions d’aquells que volen impedir el vot” i per agrair, un cop més, el recolzament dels ciutadans de Catalunya que “durant els darrers vuit anys s’han manifestat de forma massiva i pacífica pels carrers dels pobles i ciutats de Catalunya”. El vicepresident ha contraposat aquesta actitud a la del Govern espanyol, que “fa tot el possible per impedir que votin, fins i tot aquells que estarien d’acord amb els seus propis objectius polítics.”


Redacció / Fotos: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix