Candidatures municipalistes impulsaran una campanya per l’autodeterminació

L’acte principal se celebrarà el proper divendres 22 de setembre al Patronat Cultural I Recreatiu de Cornellà de Llobregat

 

Les candidatures municipalistes del Baix Llobregat Acció Ciutadana, Alternativa d’Esquerres del Prat, Cornellà en Comú–Crida per Cornellà, Gent de Sant Boi i Junts per Vallirana–Guanyem Vallirana en Comú, impulsem la campanya Autodeterminació per decidir-ho tot amb la voluntat de cridar la població a participar del referèndum de l’1 d’octubre.
manifest

Amb un manifest, cartelleria i adhesius conjunts, la campanya també constarà de diversos actes, dels quals el principal tindrà lloc el divendres 22 de setembre a les 19h al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà.

MANIFEST

L’1 d’octubre estem convocats a exercir el nostre dret d’autodeterminació participant del referèndum que s’ha convocat amb la pregunta «Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?». Per a les candidatures municipalistes del Baix Llobregat sotasignants això és tot un exercici de participació democràtica que forma part de la nostra manera de fer política: és el poble qui ha de tenir el dret a decidir-ho tot, absolutament tot.

El proper 1 d’octubre hem de mobilitzar-nos, cal anar a votar. Per una banda, és cert que són moltes les reticències davant del paper del PDeCAT i Junts pel Sí. Ben lluny de donar suport a les seves polítiques, cada vot al referèndum ha de ser un vot d’impugnació del Règim del 78 i per la transformació social. L’estat espanyol del PP, el PSOE i Cs mai no pactarà cap referèndum ni aportarà cap mena de garanties per l’exercici del dret d’autodeterminació del poble català. Davant el processisme d’uns i l’immobilisme d’altres, la millor garantia és la participació popular massiva.

Al Baix Llobregat, les classes populars no poden restar passives o ser instrumentalitzades per part d’uns o d’altres, s’han de mobilitzar per fer palesa la voluntat de canvi social i contribuir a superar la monarquia, la corrupció i les polítiques capitalistes neoliberals. Els ajuntaments dels nostres municipis, majoritàriament en mans del PSC i ICV, davant d’aquesta situació política excepcional, no poden ignorar-la o fins i tot menysprear-la. Cal que es posin del costat de la democràcia i de les urnes i que facilitin la votació.

Aquest referèndum ha de ser la porta d’un procés constituent àmpliament participatiu i de base popular en què la gent prengui la paraula per poder decidir sobre el model econòmic i social, les nostres institucions polítiques i la nostra relació amb la Unió Europea i l’OTAN. Lluny de separar-nos de la resta de pobles de la península ibèrica, el referèndum és també una oportunitat per superar el Règim del 78 al conjunt de l’Estat i per retrobar-nos, des de la fraternitat, amb les classes populars d’aquests pobles germans.”

 

Acció Ciutadana (Santa Coloma de Cervelló), Alternativa d’Esquerres del Prat, Cornellà en Comú – Crida per Cornellà, Gent de Sant Boi i Junts per Vallirana – Guanyem Vallirana en Comú

 

Redacció / Fotos: PPC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix