El Consell Comarcal revoca la seva adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum

Les absències de dos consellers del PP i un de C's van permetre que la mesura s'aprovés al ple del passat 30 de març

El Ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat celebrat ahir dilluns va aprovar per 20 vots a favor i 17 en contra revocar l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum que es va aprovar al plenari del passat 30 de març. Llavors, la moció presentada per Entesa (ICV-EUiA-EPM) i CDC, va prosperar amb el suport d’ERC i la CUP, i l’absència a les votacions de dos consellers del PP i un de C’s. Així, dos mesos després que l’adhesió tirés endavant, aquests dos grups van presentar al ple una moció per deixar sense efecte l’anterior acord que ha prosperat gràcies al suport dels 13 consellers del PSC.

Comunicat d’ICV-Entesa

En un comunicat, el grup d’ICV-Entesa ha qualificat de “molt greu que es cerqui revertir els acords d’un Ple que en el seu moment es va constituir de manera legal i sense cap impediment en l’assistència. També creiem que el PSC hauria d’haver votat en coherència amb el vot que cadascú dels consellers i les conselleres van emetre com a regidores i regidors o alcaldes i alcaldesses en els seus municipis. Si hagués estat així, l’adhesió no s’hagués modificat i el Consell Comarcal no hauria cancel·lat la seva adhesió al Pacte”. A més, el grup ecosocialista també explica que “la comarca del Baix Llobregat no és com algú ens la vol fer creure. El suport a una solució en forma de referèndum és transversal i majoritària, com ho marquen els resultats de les passades eleccions del 26J, o la mateixa composició de la Taula Comarcal pel Referèndum, constituïda per diversos partits i nombroses organitzacions transversals a la comarca, com la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes del Baix (FAVBAIX), la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes (FAPAC) o els sindicats UGT, CCOO, USOC, USTEC i CSC entre d’altres. Situacions com les expressades contribueixen indefectiblement a l’allunyament de la ciutadania de la política i introdueixen tensions innecessàries al govern del Consell Comarcal.”

Redacció / Fotos: CCBLL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix