El Ple de Cornellà aprova la moció per a la normalització del català

Cornellà en Comú considera que l’esmena aprovada del PSC “ha rebaixat el to considerablement de la nostra proposta” suprimint els ajuts per accedir als cursos en català, incorporar altres llengües als mitjans municipals, als fons de les biblioteques o al sistema educatiu

Al passat Ple municipal de Cornellà en Comú, Crida per Cornellà, el principal grup de l’oposició, presentava una moció per la normalització de la llengua catalana i la gestió del plurilingüisme. Tant el PSC com ERC hi van plantejar esmenes i, finalment, es va aprovar amb el vot favorable de PSC, CEC-CPC, ERC i ICV-EUiA i el vot en contra del PP i C’s.

Cornellà en Comú-Crida per Cornellà va agrair i incorporar a la moció les esmenes d’ERC, que desenvolupaven l’anàlisi de la realitat local de Cornellà i afegien un nou acord relatiu a vetllar per la correcció en les comunicacions i documentació municipal. L’esmena del PSC, però, “rebaixava de to considerablement la nostra proposta”, segons CeC-CpC, amb la supressió d’una part de l’exposició de motius, que declarava que la situació actual a Cornellà, el Baix Llobregat i els Països Catalans dista de la normalitat lingüística. Segons, Cornellà en Comú, pel que fa als acords, suprimia la possibilitat d’establir ajuts amb criteris de renda per accedir als cursos de català així com la incorporació d’altres llengües, com l’amazic, l’àrab, el romanès o el gallec/portuguès als mitjans municipals, als fons de les biblioteques o al sistema educatiu.

El regidor Ángel Camacho va recordar que “a Ràdio Cornellà tenim un programa en Gallec” i es va preguntar “quin problema hi ha que la resta de cornellanencs que no tenen ni el català ni el castellà com a llengua inicial puguin tenir continguts sobre la seva realitat local en la seva llengua”. Hi va afegir que “ja hi ha fons a les biblioteques en llengües com l’àrab, no entenem el problema a reconèixer aquesta realitat i aprofundir-hi” i que “hi ha ajuntaments com el de Sabadell que promouen cursos d’amazic a les escoles, per què aquí no?.”

El grup anticapitalista també va explicar que “hi ha persones per a les quals aprendre català deixa de ser una prioritat pel cost dels cursos, que també inclou tota una sèrie de materials didàctics”. Finalment, i sense obtenir resposta per part de l’equip de govern, segons Cornellà en Comú, a totes aquestes preguntes, es va aprovar l’esmena del PSC amb el suport del PP.

Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix