ICV-EUiA-Cornellà demana assessors per als afectats a les clàusules sòl

També presenta una moció al Ple perquè l’Ajuntament convoqui oferta pública d’ocupació “quan existeixi viabilitat i seguretat jurídica”

Avui se celebrarà el Ple municipal de Cornellà de Llobregat. Una de les mocions que es presentarà pel seu debat serà la del grup municipal d’ICV-EUIA que demanarà assessorar i acompanyar els afectats per aquestes “clàusules abusives”, segons explica la formació ecosocialista. Cal recordar que el passat divendres 20 de gener el Consell de Ministres va aprovar el Reial Decret Llei de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl.

Des d’ICV-EUiA Cornellà es considera aquest Reial Decret és del tot insuficient i és per això que el mateix 20 de gener el portaveu del grup municipal de l’Esquerra Plural, Arnau Funes, va registrar una moció que principalment demana que l’Ajuntament de Cornellà ofereixi serveis gratuïts de primera acollida (informació i assessorament) per garantir un assessorament objectiu i equitatiu en defensa dels drets de les persones afectades per les clàusules sòl.

Altres reclamacions

Aquesta moció també reclama als governs de l’Estat i de la Generalitat una nova regulació per garantir la transparència dels productes bancaris comercialitzats i també es proposa convertir el Reial Decret acordat per PP, PSOE i C’s en un projecte de llei tramitat pel procediment d’urgència per garantir de forma automàtica la devolució les quantitats defraudades, “la qual cosa no es garanteix amb aquest Reial Decret recentment aprovat”, segons s’explica des d’ICV-EUiA.

Oferta d’ocupació pública

D’altra banda, la coalició cornellanenca proposa una segona moció per a aquest primer Ple de l’any 2017 relativa a l’oferta d’ocupació pública. Amb aquesta moció es demana al govern de l’Estat la supressió de les restriccions en matèria de reposició d’efectius que va preveure per l’any 2016 i també es proposa que l’Ajuntament de Cornellà aprovi, quan existeixi viabilitat i seguretat jurídica, la convocatòria d’oferta pública per a l’any 2017 que inclogui totes les vacants ocupades per personal interí.

Redacció / Foto: ICV-EUiA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix