Villagrasa critica l’actitud de JxSí i la Cup per no millorar la C-55

El diputat del PPC ha criticat que les dues formacions polítiques hagin impedit que el Govern de la Generalitat millori la seguretat viària i la circulació de la carretera i, a més, que no pogués executar les obres de desdoblament

El diputat Alberto Villagrasa ha celebrat l'aprovació de part de la moció que insta el Govern a sol·licitar a les Diputacions de Catalunya, especialment a la de Barcelona, les accions i inversions que tenen previst realitzar durant els anys 2017 i 2018 per millorar la seguretat de les carreteres de la seva titularitat que acumulen més accidentalitat.

Tanmateix, el popular, en comunicat, ha lamentat que JxSi i la CUP hagin impedit que el Govern de la Generalitat millori la seguretat viària i la circulació en la C-55 com demanava una moció del PPC. En concret, el text proposat demanava millorar el tram entre els municipis d'Abrera i Manresa.

La moció rebutjada instava al Govern, segon els populars, a aprovar el calendari d'execució de les obres de desdoblament de la C-55, garantir la gratuïtat de l'autopista C-16 entre Terrassa i Manresa mentre no entrés en servei el desdoblament de la carretera C-55, i incloure en els pressupostos de la Generalitat la dotació pressupostària necessària per iniciar les obres de desdoblament.

D'altra banda, sí que han estat aprovats la resta de punts de la moció del PPC. Alberto Villagrasa ha destacat que gràcies a la proposta popular, el Govern haurà de sol·licitar a les Diputacions provincials de Catalunya, especialment a la Diputació de Barcelona, les accions i inversions que tenen previst realitzar durant els anys 2017 i 2018 per millorar la seguretat de les carreteres de la seva titularitat que acumulen més accidentalitat i majors problemes de mobilitat. Tanmateix, el Govern haurà de presentar al Parlament, durant el primer trimestre de l'any 2017, les accions i inversions més prioritàries en matèria de carreteres que suposin una millora del seu estat i manteniment i aquelles a destines a millorar la seguretat de les mateixes.

En aquesta línia, el Govern de la Generalitat haurà d'elaborar durant l'any 2017 un estudi dels Trams de Concentració d'Accidents de la xarxa de carreteres de la Generalitat. En concret, "caldrà fer, durant l'any 2017, una Inspecció de Seguretat Viària de la C-1415a, per poder definir les millores que formaran part d'un projecte constructiu adreçat a aquesta finalitat."

Per acabar, el diputat ha destacat que l'aprovació de part de la moció del PPC obliga el Govern a posar en marxa les accions necessàries per desviar la circulació de vehicles de gran tonatge de la N-340 a la AP-7, treballant juntament amb el Govern d'Espanya, en la recerca de mecanisme que facilitin la circulació d'aquests vehicles en aquestes. Tanmateix s'ha acordat exigir al Govern de l'Estat la finalització de les obres de l'autovia orbital B-40 en el seu tram entre Abrera i Terrassa pendent d'acabament.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
139

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix