El PSC-Baix Llobregat carrega contra els pressupostos de la Generalitat

Considera que no responen a les necessitats reals de la comarca i ha presentat més de 100 esmenes

Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, va denunciar ahir que a Catalunya tenim "un govern aturat, on els seus consellers i conselleres són veritables desconeguts, no fan territori, no contesten als alcaldes i no tenen acció directe en els i les catalanes". Poveda va lamentar també que els pressupostos no tinguin cap intenció de solucionar temes com per exemple l'habitatge, doncs "en un moment que torna a apujar el preu dels pisos, el govern no preveu cap partida per ajudar als i les joves a definir un projecte de vida ni per solucionar el problema dels pisos buits". Segons l’actual alcalde de Sant Joan Despí tampoc a sanitat, dependència o educació es dóna cap resposta per part del govern de la Generalitat que "té els projectes paralitzats i s'ha desentès el finançament de les escoles bressol o del manteniment de les escoles. Aquestes competències del govern les assumeixen avui en dia els ajuntaments". Per últim Poveda va denunciar que aquests pressupostos són el reflex d'un govern de Junts pel sí "que està en mans de la CUP que actual sense criteri i que només vol teatralitzar."

Durant la mateixa roda de premsa, la diputada i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, va destacar que "el 2010, amb el tripartit, s'invertien a la comarca 320 milions d'euros, el 2016 la inversió serà de 65 i d'aquests més de la meitat destinats a FGC, TV3 i L'9". "Són uns pressupostos que giren l'esquena al Baix Llobregat i als seus municipis.”

Esmenes socialistes

El PSC del Baix Llobregat ha presentat un total de 108 esmenes sobre temes com la sostenibilitat, ensenyament, salut, mobilitat o treball, entre d'altres. "En especial ens preocupa la manca de preocupació pel col·lectiu de la Gent Gran, doncs no es preveu la construcció ni manteniment de residències ni els serveis bàsics", ha comentat Martínez. "El nostre objectiu és resoldre les importants mancances que pateix la comarca del Baix Llobregat  anys rere any i que els presents pressupostos tampoc no resolen" ha dit la diputada que ha lamentat que Junqueres "el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda s'oblidi de la seva pròpia comarca."

Algunes de les reivindicacions que contemplem a les esmenes són la reclamació d'algunes escoles i instituts (a Abrera, Corbera de Llobregat, Martorell o Gavà) fins a  millores en les infraestructures (reforma de la C-245 entre Cornellà i Castelldefels, desdoblament de la C224 a Sant Esteve Sesrovires, construcció de 3 parades de metro L3 a Esplugues, rehabilitació d'alguns edificis o inversions en diverses problemàtiques amb estacions i vies dels trens), passant per inversions en edificis nous o en millora de serveis en diversos ambulatoris i hospitals de la comarca; així com en la posada en marxa o la concertació de places públiques en residències.

Al marge d'aquestes 108 esmenes, també s'han produït d'altres, que estan integrades a un altre document més genèric, on es parla, per exemple, de millores del finançament de les escoles bressol o del pagament del deute que la Generalitat té pendent amb els diferents Ajuntaments de la nostra comarca.

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix