L’esquerra independentista es concentra davant de l’Ajuntament de Cornellà

Un centenar de persones, sota el lema “Ni rei, ni por”, van protestar contra les darreres detencions dels Mossos d’Esquadra

L’Esquerra Independentista (Alerta Solidària, Arran, COS, CUP, Endavant-OSAN i SEPC) va convocar una quinzena de manifestacions arreu del país com a resposta a la detenció per part dels Mossos d’Esquadra de tres militants de l’Esquerra Independentista (Aitor Blanc, Ivan Altimira i Jordi Alminyana) que s’havia produït al matí.

Crema de fotos del rei

En el cas del Baix Llobregat, la concentració va tenir lloc ahir a la tarda davant l’Ajuntament de Cornellà. A més de l’Esquerra Independentista del Baix Llobregat, també s’hi van sumar altres col·lectius com Cornellà en Comú-Crida per Cornellà i membres del moviment llibertari i dels casals i ateneus de la comarca. El centenar d’assistents van cantar lemes com “ni rei, ni por”, “llibertat detingudes per lluitar” o “la nostra millor arma, la solidaritat” i van concloure la manifestació amb una crema de fotos del rei.

ni rei ni por 2

ni rei ni por 3

La militant d’Arran, Mariona Salat, va fer la lectura del manifest que mostrava la solidaritat amb els tres detinguts d’ahir dilluns (altres dos -Roger Santacana i Nora Miralles- van ser detinguts per la Policia Nacional aquest matí a Alcalá d’Henares). Salat declarava que “els Mossos d’Esquadra han jugat de nou a forçar la màquina de la repressió política” i “actuen sota l’acord tàcit entre els governs català i espanyol que els empara per dur a terme accions d’ofici, sense ordres prèvies, per reprimir l’independentisme català”. Acabava exigint l’alliberament immediat dels detinguts i cridant a la desobediència i el desacatament per desconnectar d’Espanya.

Redacció / Fotos: Arran

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix