El Govern de Castelldefels dóna suport a l’informe de la Síndicatura

L’informe que parla d’irregularitats de l’any 2013, qüestiona dos contractes importants signats per l’anterior govern, liderat per Manuel Reyes (PP)

El Govern municipal de Castelldefels dóna suport a l’informe que ha donat a conèixer aquesta setmana la Sindicatura de Comptes, informe que assenyala una dotzena d’irregularitats en diferents procediments de contractació corresponents a l’any 2013. En aquest sentit, el Govern comparteix la decisió de la Sindicatura de desestimar les al·legacions tècniques presentades per a la Secretaria municipal. L’actual equip de Govern no ha participat en l’elevació d’aquestes al·legacions ara desestimades, i no les comparteix. Per aquest motiu, el Govern municipal (format per Movem, PSC, ERC i Castelldefels Sí Pot) emplaça Manuel Reyes (PP) a assumir les responsabilitats polítiques pels errors de gestió que va cometre quan era alcalde.

Zona blava i neteja

Entre les irregularitats que assenyala la Sindicatura n’hi ha dues corresponents a contractes importants: el de la zona verda i blava d’aparcament de la platja i la contracta de neteja. En tots dos casos, els arguments que esgrimeix la Sindicatura són els mateixos que ja van manifestar els partits que ara governen i que l’any 2013 eren a l’oposició. El Govern actual manté que exemplifiquen la mala gestió dels quatre anys del Partit Popular al davant de l’alcaldia de Castelldefels.

Pel que fa al primer, el Govern del PP va impulsar la concessió de l’aparcament regulat a la platja a l’empresa Valoriza, contra el criteri expressat per l’oposició. Una setmana després d’aprovar la concessió va modificar les condicions del contracte, en resposta a les protestes veïnals. Amb la modificació introduïda, l’empresa va argumentar que patia danys i perjudicis, raó per la qual va demandar l’Ajuntament. El Govern actual va ser qui va arribar a un acord econòmic amb Valoriza perquè retirés la demanda. Aquest acord va costar a l’Ajuntament 800.000 euros.

En relació a la contracta de neteja, els partits que ara governen ja van denunciar públicament que l’equip de Manuel Reyes volia imposar una contractació de caràcter especial quan, d’acord amb la llei, aquella havia de ser una contractació de servei. En aquella ocasió, com el PP havia perdut suports al Ple amb el pas del temps i ja no tenia majoria, la contracta de neteja no es va aprovar mai. Ara, el nou Govern està en procés de remunicipalitzar el servei de neteja i recollida d’escombraries.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
129

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix