C’s-Castelldefels proposa que es protegeixi als majors de 80 anys

La moció de Ciutadans sol·licita que s'elabori i es posi en pràctica un pla específic per atendre a aquest grup de població denominada de “quarta edat”

El grup municipal de Ciutadans de Castelldefels ha presentat una moció en la qual sol·licita atenció específica per a la població major de 80 anys que s'engloba dins del grup denominat "quarta edat".

Segons ha explicat el portaveu del grup municipal de C´s, Guillermo Massana "els actuals avanços mèdics i les millores d'estil de vida allarguen la longevitat de les persones". Malgrat això, el regidor de C's ha comentat que "quan les persones s'aproximen als 80 anys o els sobrepassen, augmenta la seva vulnerabilitat de forma considerable àdhuc estant en plenes condicions físiques i mentals". Davant aquesta situació i pel fet que "aquest col·lectiu constitueix un pilar fonamental per a la nostra societat, entenem que hem de procurar-los una atenció especial", ha apuntat el regidor de C's.

La moció planteja l'elaboració d'un projecte de detecció de persones majors de 80 anys que actualment no siguin usuaris de cap servei de la cartera de Serveis Socials, i que es contacti amb elles per conèixer la seva situació soci familiar. "Es tracta de detectar possibles situacions de risc acostant serveis socials a aquest col·lectiu tan vulnerable, de manera que s'aconsegueixi evitar que les persones majors que no es dirigeixen al servei quedin exclosos del mateix", ha explicat Massana.

El regidor de C's ha apuntat que amb aquesta moció es pretén que "les possibles ajudes i serveis disponibles arribin a qualsevol usuari que pugui precisar-les" i ha afegit que d'aquesta forma s'evita que siguin les persones majors les que sol·licitin ser ateses cosa que moltes vegades no fan "per desconeixement o falta de mitjans".

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
129

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix