Volen acabar amb el polèmic cobrament d’indemnitzacions dels regidors

ERC-Sant Esteve ha iniciat accions legals per aclarir un tema obert des de fa anys en el municipi.

En un comunicat emès pel grup d’ERC a Sant Esteve Sesrovires a la nostra redacció, els republicans anuncien la voluntat d’aclarir el tema de les indemnitzacions cobrades pels regidors de govern des de fa anys en el municipi baixllobregatí i la voluntat de resoldre els dubtes sobre la presumpta il·legalitat d’aquestes indemnitzacions.  Els republicans recorden que aquestes indemnitzacions es van deixar de cobrar en iniciar-se l'actual legislatura al juny del 2015 sota el seu mandat. 

Segons ERC-Sant Esteve Sesrovires, el 1992, l’alcalde Joan Galceran va aprovar mitjançant acords plenaris, atorgar una indemnització als regidors amb delegació d’alcaldia i/o portaveu, per cada àrea delegada o pròpia. El 2001, amb Galceran encara a l’alcaldia, es van aprovar lleis que deixaven aquestes indemnitzacions en una presumpta il·legalitat. Així, durant la legislatura 2011-2015, quan ERC no hi era a l’oposició, l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires va seguir atorgant una indemnització de 200€ mensuals als regidors amb delegació d’alcaldia i/o portaveu, per cada àrea delegada o pròpia. Aquesta indemnització es fixava cada vegada que s’aprovava el Pressupost de la Corporació de cada exercici, i es recollia a les Bases d’Execució.

Davant la legalitat o no de l’aprovació d’aquesta indemnització, el grup municipal d’ERC ha recorregut a ens oficials competents per a esbrinar la condició d’aquestes indemnitzacions i prendre les mesures que aquests ens considerin adients.

Així amb l’informe jurídic emès pel secretari de l’ajuntament, es va sol·licitar informe a l’Associació Catalana de Municipis i al bufet d’advocats Barnalex. Posteriorment,  als efectes que es valorés la legalitat d’aquesta indemnització i atenent allò establert a l’article 9.2. de la Llei 5/2005, de 2 de maig, de la Comissió Jurídica Assessora del Departament de Governació de la Generalitat, l’alcaldessa, amb data 13 de setembre, ha demanat a l’esmentada Comissió que emeti consulta sobre aquesta qüestió i indiqui quines actuacions ha de dur a terme l'equip de govern.

El grup municipal d’Esquerra, a través del seu responsable de comunicació Víctor Gasion, explica que “està compromès amb la transparència, té la voluntat de resoldre aquest tema  i està duent a terme les accions legals pertinents per tal d’aclarir la legalitat o no d’aquestes indemnitzacions. Accions que fins ara no havia encetat ningú, ni tan sols l’oposició que utilitza aquestes presumptes il·legalitats instrumentalitzant-les políticament.”

Redacció / Foto: Aj. Sant Esteve Sesrovires

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
141

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix