Les esquerres catalanes reivindiquen la seva unitat a Sant Boi

ERC, la CUP i Podem van compartir escenari en record de la històrica Diada del 1976.

Oriol Junqueras (ERC), Anna Gabriel (la CUP) i Albano Dante Fachín (Podem), van compartir ahir escenari en un acte a Sant Boi de Llobregat en record de la històrica Diada del 1976. Durant l’acte van reivindicar la unitat de les esquerres per fer possible la celebració d’un referèndum a Catalunya. Malgrat reconèixer “les diferències que els separen”, tots tres líders han assegurat que no es pot ser d’esquerres i negar aquest dret a la ciutadania.

Davant de més de 1500 persones que han omplert la plaça Catalunya. L'acte també va comptar amb els parlaments de Miquel Sellarès que va formar part de l'organització de l'11 de setembre de 1976, els representants d'alguns dels principals sindicats com Joan Carles Gallego (UGT), Camil Ros (CCOO), Carles Sastre (Intersindical CSC) i Oriol Pintos (COS) i per part de les forces polítiques que han organitzat.

El president d'Esquerra Republicana va explicar que “40 anys després d'aquell 11 de setembre, Sant Boi torna a ser la capital d'una Catalunya transformadora i ho és per lluita de tanta gent que ens diferenciem en moltes coses però som hereus de les mateixes lluites. Hi ha una força que ens fa invencibles, la mateixa que tenia la gent del 76, la força que ens dóna el fet que venint de diferents orígens, llengües i creences, som un sol poble. Som un sol poble afortunadament divers i plural, que comparteix valors, sed de justícia i fam de llibertat”. Junqueras va assegurar que ”no ens conformarem amb res que no sigui la llibertat, la llibertat de posar el futur del país en mans de la seva gent per poder construir un futur millor. Mai demanarem permís per decidir el nostre futur i construir el país que volem”. “Amb totes les nostres forces hem d'estimar la República que construïm tal com es va estimar la República del 31, i amb aquesta força podem estar segurs que tot està per fer però tot serà possible, fins a la victòria!” va reblar Junqueras.

La portaveu de la CUP, Anna Gabriel, que va negar “tenir a l’horitzó cap tripartit”, va apostar perquè l’any vinent sigui el del referèndum “per revertir tants anys d’imposicions”. Per últim, el secretari general de Podem, Albano Dante Fachín, va destacar que ha arribat el moment “de decidir el nostre futur amb valentia i sense dreceres.”

L'acte va estar conduït per portaveu local d'Esquerra Republicana a Sant Boi, Miquel Salip, i s'ha tancat amb els ponents i el públic alçats i entonant L'Estaca de Lluís Llach.

Redacció / Fotos: ERC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
80

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix