Ciutadans-Cornellà sol·licita la gratuïtat dels llibres de text

La regidora de C's a Cornellà, Anna Clara Martínez, considera que  amb aquesta iniciativa es busca "garantir la universalitat i la gratuïtat en l'educació".

El grup municipal de Ciutadans (C's) a l'ajuntament de Cornellà de Llobregat, ha presentat una moció en la qual es reclama "la total gratuïtat dels llibres de text per als alumnes de primària i secundària obligatòria". La regidora de C's, Anna Clara Martínez, afirma que amb aquesta iniciativa es busca "garantir la universalitat i gratuïtat de l'educació". Martínez ha anunciat que instaran al Govern de la Generalitatque presenti per al curs  2016-2017, "un programa sobre la Gratuïtat dels Llibres de Text i que com a mesura provisional, abans no entri en marxa, s'instauri un Programa de Préstec de Llibres de Text per a l'Educació Obligatòria en els centres públics".

L'edil de C's ha demanat també que  l'ajuntament de Cornellà destini "una partida pressupostària extraordinària per la compra de llibres de text per als fills de les famílies en una situació econòmica desfavorable". I ha afegit que  reclamaran al govern municipal que ajudi a les Associacions de Mares i Pares (AMPES) de les escoles del municipi en "la reutilització i socialització de llibres".

Anna Clara Martínez ha recordat que el grup parlamentari de Ciutadans ha presentat una proposició de Llei en aquest sentit que "garanteix la igualtat d'oportunitats, suposa un estalvi per a les famílies i fa que els alumnes tinguin cura del material escolar". "Ciutadans segueix treballant per solucionar els problemes dels catalans i ha presentat una Llei sobre el dret d'accés als llibres de text a través d'un sistema de préstec", ha anunciat.

Suport a les persones celíaques

D’altra banda, el grup municipal cornellanenc ha presentat una moció en la qual proposa mesures de suport a les persones celíaques i el seu entorn. El regidor de C's al consistori, Daniel Martínez, ha explicat que han impulsat aquesta iniciativa perquè "la celiaquia és un dels trastorns crònics més comuns". I ha afegit que "donat que l'únic tractament és menjar aliments sense gluten, això suposa un sobre cost per a les famílies de 1.500 euros a l'any”. És per això que el regidor de Ciutadans ha proposat, entre altres coses, la realització de "campanyes informatives i de sensibilització sobre aquesta intolerància alimentària". Martínez també ha explicat que la moció contempla "la creació d'una xarxa d'establiments de restauració 'sense gluten' que s'identifiquin a través d'un distintiu específic", de manera que els usuaris puguin saber que disposen a les seves cartes d'aliments aptes per a celíacs. A més l'edil de C's ha reclamat que "l'ajuntament incorpori informació sobre la celiaquia en totes les activitats que organitzi relacionades amb la restauració i la gastronomia, o l'organització a les escoles del municipi de xerrades, conferències i jornades informatives sobre aquesta intolerància alimentària". Finalment Martínez ha afegit que el grup municipal de Ciutadans proposa instar al futur govern d'Espanya que "apliqui un millor tractament fiscal als aliments sense gluten perquè no siguin tan costosos per a les famílies."

Redacció / Foto: C's-Ciutadans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix