Homs: “Tant el PP com Podemos són profundament estatalistes”

En la seva visita a Sant Boi de Llobregat, el cap de llista de CDC ha recordat el compromís del seu partit amb aquelles entitats del teixit social que empenyen la feina digna.

El cap de llista de CDC per a les eleccions generals, Francesc Homs, ha celebrat aquest migdia una roda de premsa prèvia a la visita de l’entitat “Cuina Justa” de Sant Boi de Llobregat. Amb aquesta visita, Homs ha volgut simbolitzar el compromís de Convergència amb el teixit social que empeny la feina digna. Un dels reptes que té aquesta entitat és enfrontar-se a una administració central que està lluny d’entendre-les i conèixer quina feina fan, ha lamentat el candidat.

En aquest sentit, Homs ha criticat que tant el PP com Podemos són profundament estatalistes: es malfien de les entitats que no estan controlades per l’Estat, no confien en la societat. Davant d’això, Homs ha dit que cal tornar el protagonisme a la gent, a les entitats, i en definitiva, recuperar la confiança.

Sobre la localitat baixllobregatina on ha tingut lloc la visita, Homs ha explicat tres greuges que pateix Sant Boi de Llobregat, que són: la variant, la caserna militar i el funcionament de Rodalies. Sobre aquest últim, el cap de files de CDC al Congrés ha assegurat quesi volem la independència és també perquè les coses funcionin millor”, en relació als retards ocasionats durant aquest matí.

Preguntat per un referèndum unilateral d’independència, Homs ha destacat que cal mobilitzar també als partidaris del ‘no’ per donar legitimitat al resultat: “és central poder fer les coses de manera que tant els que estiguin a favor com en contra de la independència puguin discutir serenament i tothom dipositi el seu vot a les urnes”. Tanmateix, Homs ha reconegut que el problema principal és que des d’Espanya no hi ha cap proposta atractiva per a Catalunya.

Els pressupostos

Finalment, Francesc Homs ha manifestat, una vegada més, el seu malestar amb la decisió de la CUP de no retirar l’esmena a la totalitat als pressupostos: “qui ha trencat els ponts és la CUP. Hem de ser conseqüents perquè aquesta decisió ha fet molt de mal a Catalunya, i per tant, amb aquesta línia dura de la CUP hi tindrem zero condescendència”, ha assegurat Homs, qui ha assegurat que la resta de partits també són còmplices de no tenir pressupostos: El PP va votar al costat de la CUP. Són tots dos radicalisme pur, i davant d’això tampoc ens quedarem callats.”

  

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix