ERC-Gavà aposta per un salari mínim de 1.000 euros mensuals

Els republicans demanen que l’Ajuntament s’afegeixi a la campanya ciutadana amb el lema “Anem a mil”.

El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà al Ple de juny una declaració política per al seu debat i aprovació, a on demana que l'Ajuntament s'afegeixi a la campanya ciutadana engegada per aconseguir un Salari Mínim Interprofessional (SMI) de 1.000 euros mensuals (i catorze pagues anuals).

Aquesta iniciativa cívica, que s'està propagant arreu del país amb el lema Anem a mil, té com a objectiu aconseguir un salari digne per a tots els treballadors i impulsar, alhora, un canvi de model laboral i productiu. És per això que es demana també que els governs municipals s'hi involucrin des de l'àmbit púbic i també en les contractacions i adjudicacions que fan amb les empreses privades.

Actualment, una de cada cinc persones amb feina es troba en situació de risc de pobresa (més de 637.000 catalanes i catalans, segons les darreres estimacions oficials). El SMI vigent, fixat pel Govern espanyol en 655,20 euros mensuals, és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure. Les mateixes institucions europees el consideren injust i recomanen augmentar-lo en més d'un terç.

També cal recordar que els sous de les ocupacions més ben remunerades són gairebé un 400% més elevats que el de les ocupacions no qualificades. És necessari, doncs, un món laboral més just, per reduir les desigualtats salarials i aconseguir una societat més justa. Un impuls que ha de fer-se present en el procés de futur que viu el nostre país, entre tots els agents socials, econòmics i polítics, cap a una nova Catalunya on tothom pugui viure amb dignitat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix