Cornellà en Comú reclama una auditoria interna pel cas Inipro

El seu portaveu, Vidal Aragonés, desvetlla durant el Ple municipal d’ahir que en diversos contractes d’aquesta empresa amb l’Ajuntament “hi ha observacions i informes desfavorables de la Secretària General i de la Intervenció”.

El grup municipal Cornellà en Comú-Crida Per Cornellà va mostrar la seva preocupació durant el Ple municipal del mes de maig que es va celebrar ahir arran de les darreres notícies del cas Inipro relacionat amb l’operació Amfiteatre que afecta l’Ajuntament de Tarragona. Una presumpta trama de corrupció que implica, sobretot, a consistoris governats per al PSC de l’àrea metropolitana de Barcelona, i que ha dut a membres de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil a intervenir en diversos ajuntaments com és el cas del consistori de Palau de Plegamans i de Viladecans (com a conseqüència va dimitir el primer tinent d’alcalde).

Durant la seva intervenció en el Ple, el portaveu de CeC-CpC Vidal Aragonés va explicar que “al novembre de 2015, aquest grup municipal va fer petició de documentació relativa als contractes d’aquest Ajuntament amb les mercantils Iniciatives i Programes SL (Unipro) i Educare XXI SL. Poc després vam conèixer que el sr. Ricard Campàs, candidat del PSC en unes eleccions, del que tothom ens diu és vell conegut d’aquesta casa i administrador d’Unipro era investigat i posteriorment va ser detingut així com Enrique Miró”. A més, Aragonés va assegurar que “el mitjà electrònic Crític ens va informar el passat 16 de març de l’existència defins 40 contractes entre l’Ajuntament de Cornellà i Inipro, a més d’altres contractes amb Educare XXI.”

Segons Aragonés, el seu grup municipal ha pogut fer un primer estudi de més d’una desena de contractes entre l’Ajuntament de Cornellà i l’empresa Inripo on “hi ha observacions i informes desfavorables de la Secretaria General i la Intervenció”. És per això, que CeC-CpC va preguntar a l’alcalde, Antonio Balmón, si realitzaria una auditoria interna sobre les contractacions d’Inipro i Educare XXI per donar compte al conjunt de grups municipals.

Redacció / Foto: CeC-CpC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix