Es crearà una comissió de seguiment del Cas Inipro amb els grups municipals

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va donar compte al Ple extraordinari de la dimissió del regidor Joaquín Guerrero i va expresar la seva “estupefacció i tristesa davant els fets ocorreguts” el passat 4 de maig.

L'alcalde Carles Ruiz va anunciar ahir, durant la celebració del Ple Extraordinari a l’Auditori Pablo Picasso, que l'Ajuntament de Viladecans crearà una comissió de seguiment dels fets succeïts el passat 4 de maig a les dependències municipals per ordre d'un jutjat de Tarragona, en la qual hi seran els portaveus de tots els grups polítics municipals. La comissió de seguiment serà un instrument de transparència, per tal que tots els representants dels grups polítics de Viladecans tinguin accés de primera mà a tota la informació que pugui arribar a l'Ajuntament. L'alcalde ha donat “màxima prioritat” al Pla de Transparència municipal que s'està elaborant i ha recordat que “les polítiques de transparència són un dels quatre eixos centrals del Pla d'Acció Municipal del nostre mandat i que, per tant, serem absolutament ferms en la defensa i aplicació d'aquests principis.”

El Ple Extraordinari s'havia convocat a fi de donar compte al Consistori de la renúncia de les funcions de regidor de Joaquín Guerrero i donar explicacions del que va passar el 4 de maig a l'Ajuntament. L'alcalde ha informat els regidors dels esdeveniments d'aquell dia, quan membres de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona van entrar a les dependències municipals per ordre del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona. L'alcalde va aplicar que la delegació judicial va sol·licitar quatre expedients administratius i documentació relativa a una contratació laboral temporal i que havia requerit la presència del regidor Joaquín Guerrero García, a qui van detenir.

Estupefacció i tristesa

Carles Ruiz va expresar en el Ple en la seva intervenció “estupefacció i tristesa davant els fets ocorreguts”, així com “la completa predisposició de col·laboració amb les autoritats per part de tots els membres de l'Ajuntament, amb l'objectiu de contribuir a resoldre els fets amb la major brevetat possible”. A més, l'alcalde va mostrar el seu agraïment i suport a tots els treballadors i treballadores municipals. “Fins i tot, alguns d'ells van viure el registre en primera persona”, va recordar.

Com a conseqüència dels fets, el tinent d'alcalde Joaquín Guerrero va presentar la seva renúncia al càrrec de regidor, “amb immediatesa i per voluntat pròpia -ha explicat l'alcalde-, per tal de salvaguardar la imatge pública de l'Ajuntament i no malmetre la reputació de la nostra ciutat, sense perjudici de la seva presumpció d'innocència.”

Redacció / Foto: Gava Mar


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix