Drets, sostenibilitat i transparència, eixos del govern a Sant Feliu

Els propers tres anys les inversions municipals se centraran en la millora de la qualitat de l’espai públic i la rehabilitació d’equipaments.

El compromís d’ICV-EUiA amb el combat a les situacions d'urgència social, l'augment de l'oferta pública d'habitatge, l'ampliació de la tarifació social per garantir l'accés equitatiu als serveis municipals,  les polítiques d’ocupació i ambientals o la transparència i la participació, centren les prioritats de l’acció de govern de la ciutat, segons el Pla d’Actuació de Mandat aprovat per l’Ajuntament de Sant Feliu.

Combatre la desigualtat

La suposada recuperació econòmica no està arribant a la gent, des de l’Ajuntament es continuarà centrant els esforços a combatre les situacions de desigualtat i de riscos socials, que altres administracions, Estat i Govern de la Generalitat, continuen desatenent, retallant o cobrint de manera insuficient. Aquestes polítiques donen continuïtat a l’acció de govern que s’ha anat realitzant durant els darrers cinc anys, i que han possibilitat per exemple garantir l’accés de tothom a serveis com el d’escoles bressol, amb un increment dels serveis de les mateixes, o la generació de més plans d’ocupació i d’ajuts a la contractació per part d’empreses i autònoms.

Igualment, les polítiques de medi ambient i la sostenibilitat queden recollides com a objectius prioritaris de l’acció, amb actuacions d’estalvi energètic i de generació d’energies alternatives, l’aprofitament i estalvi, també en aigua o la preservació i recuperació de l’entorn natural, que en molts casos ja s’estan executant.

La transparència, la participació ciutadana i el govern obert són també objectius que ICV-EUiA ha volgut que es desenvolupin en el marc d’aquest pla. I que, quedaran desenvolupades en la redacció d’un nou reglament de participació ciutadana, en el que la formació d’esquerres vol que s’inclogui la realització de consultes ciutadanes en temes estratègics de ciutat, però que ja han tingut una concreció amb novetats com la participació dels santfeliuencs i santfelienques en la decisió sobre les inversions a fer a la via pública.

Les inversions

Pel que fa a la inversions que s’han de realitzar en els propers anys, aquestes parteixen d’un criteri d’austeritat, fixat amb l’objectiu de no incrementar el nivell d’endeutament municipal (actualment molt per sota del que marca la llei), tot atenent les actuacions de proximitat.

D’una banda, s’invertirà en la millora de l’accessibilitat de les persones i la seguretat viària, amb pressupostos participatius, i en la millora de places públiques, com a llocs de trobada dels veïns i veïnes, com Rafael Alberti, La Salut o Francesc Macià, així com en nous espais que a la pràctica són una ampliació del parc Europa a Mas Lluí.

De l’altra, s’abordarà la rehabilitació i millora d’equipaments importants com la Biblioteca Montserrat Roig, ja en execució, el Casal de Joves, el Centre Cívic de Roses o Cinebaix.

Seguiment de l’acció de govern en línia

Tot donant compliment a una de les línies d’actuació, la de transparència, la ciutadania de Sant Feliu podrà fer el seguiment dels compromisos de govern a través d’un espai al web municipal, que anirà actualitzant la informació de manera continua i que ja està a disposició per a  la seva consulta.

Redacció / Foto: Arxu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix