Lamenten la manca de receptivitat del Govern local en matèria social

Els republicans gavanencs van fer set propostes al Ple per potenciar encara més la implicació dela societat civil i les entitats.

El grup municipal d'ERC-Gavà, davant la manca de receptivitat del Govern local (PSC-CiU) amb les propostes de caràcter social presentades al Ple, es mostra molesta. Esquerra va registrar un document per potenciar la implicació de la societat civil i les entitats i el seu empoderament com a xarxa activa i solidària, però la resposta de l'alcaldessa i el seu equip, segons els republicans, fou defensar que els serveis socials municipals funcionen perfectament i que, com a màxim, estudiaran alguns dels punts, sense cap més concreció.

Set propostes

La proposta d'ERC es divideix en set apartats a on es demana, per començar, una reordenació de les zones d'usuaris dels serveis socials, creant dues àrees bàsiques al municipi i una específica d'urgència social.

També es reclama revisar els protocols per no generar alarma social ni estigmatitzar determinats sectors, i ampliar la plantilla d'educadors socials per investigar els casos de bullying, cohesió social i altres problemàtiques d'exclusió, maltracte o discriminació a les escoles i instituts de la ciutat.

Finalment, ERC insta al Govern local a promoure la creació d'una xarxa social de caràcter cívic, externa als serveis municipals, però ben coordinada amb ells, per atendre i donar resposta a les emergències com ara embargaments hipotecaris, lloguers, pobresa energètica, aliments, trastorns de tipus psíquic, etc. I promoure, alhora, la creació d'un donatiu solidari, voluntari i temporal, per un període limitat de temps, com ara cinc anys, i amb import a determinar (que podria assolir, d'acord amb experiències de municipis propers, els 40 € anuals).

Aquest donatiu s'hauria de gestionar des de la més gran transparència econòmica i s'incentivaria als comerciants, restauradors i mecenes de Gavà per fer-los partícips de la contribució solidària.


Redacció / Foto: El Bruguers

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix