Els socialistes del Baix, en contra la regularització de la prostitució

El PSC dóna suport a la campanya de la Xarxa de municipis lliures del tràfic de dones, nenes i nens per a l’explotació sexual.

En un comunicat, els i les socialistes de la comarca han expressat el seu suport a la campanya del  Movimiento Democrático de Mujeres y la Red de Municipios Libres de Tráfico de Mujeres y Niñas para la explotación sexual. En aquest sentit, els alcaldes i alcaldesses socialistes de la comarca han signat un manifest i impulsaran als seus respectius consistoris -que encara no ho hagin fet-  mocions per formar part de la xarxa de municipis lliures de tràfic de dones i nenes per a l'explotació sexual i defensar així els drets de les dones prostituïdes, fer campanyes explicatives i accions directes contra proxenetes i clients.

Model suec

Respecte a la regulació de la prostitució, el PSC del Baix Llobregat aposta per un model similar al suec, on s'ha demostrat amb dades, segons els socialistes, que redueix la prostitució i la trata, doncs penalitza proxenetes i clients de manera activa. I és que sense clients, no hi ha trata. Mentre que els estudis fets als països on s'ha regulat  (Alemanya, Holanda...) demostren que augmenta el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual i les dones prostituïdes no aconsegueixen més drets socials ni laborals.

"No podem parlar de drets laborals ni mercantils quan s'estan violant drets fonamentals, i la prostitució és una expressió de violència de gènere" explica l'alcaldessa de Sant Boi Lluïsa Moret; que el passat dia 18 de març va presentar un manifest contrari a la regulació i demanant que les ciutats s'adhereixin a la xarxa de municipis lliures de tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.; juntament amb  Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet; Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma, i Cristina Simó, vicepresidenta del Movimiento Democrático de Mujeres.

Signen l'adhesió al manifest:

Jesús Naharro, alcalde d'Abrera

Jose Ignacio Aparicio, alcalde de Cervelló

Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat

Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera

Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues de Llobregat

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà

Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat

Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí

Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern

Eva Martínez, alcaldessa de Vallirana

Carles Ruiz, alcalde de Viladecans

Durant les properes setmanes es promoura al Baix Llobregat la campanya d'adhesió al manifest per tal de sumar-hi totes i tots els nostres càrrecs públics als ajuntaments socialistes.

Redacció / Foto: PSC-Baix Llobregat

 

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix