Acusen el govern municipal de prioritzar els interessos d’Urbaser

PSC i ICV voten en contra d’una moció d’ERC-Viladecans que es feia ressò de les queixes de diversos negocis després de la retirada unilateral de la recollida porta a porta per part de l’empresa concessionària.

El grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans acusa el govern municipal de prioritzar els interessos d’Urbaser en la recollida selectiva de residus que s’anava oferint als locals comercials i de restauració del municipi. Així es va posar de manifest ahir durant el Ple municipal de març en què PSC i ICV van ser els únics en votar en contra d’una moció d’ERC que es feia ressò de les queixes de nombrosos comerços i negocis.

El malestar respon a la retirada unilateral per part de l’empresa concessionària de la recollida porta a porta, un servei ara desaparegut que es feia amb contenidors individuals. La decisió -presa sense consens ni consultar abans als afectats- obliga els establiments a utilitzar els contenidors ordinaris, generant més entrebancs, més càrrega de feina i dificultant el reciclatge, ja que complica la selecció manual de residus, segons els republicans.

Reducció de costos

ERC considera que el canvi en el sistema de recollida té l’únic objectiu de reduir costos a Urbaser. Segons els republicans, es dóna la circumstància que les taxes de recollida de residus que l’Ajuntament està cobrant als establiments comercials són sensiblement més altes que d’altres taxes similars, amb un nivell de cobertura que s’apropa al 90% del cost del servei (en llicències urbanístiques es cobreix menys del 50 %). Per tot plegat, ERC sol·licitava que els negocis poguessin escollir entre el nou i l’anterior sistema i rebaixar les taxes, especialment als que optessin per utilitzar la xarxa habitual.

El regidor d’ERC, Xavier Martín, ha lamentat que “els comerciants i restauradors de Viladecans continuen pagant el mateix pel servei de recollida de residus, per cert molt més que altres taxes similars, però en canvi de la nit al dia i sense consensuar amb ningú el consistori i l’empresa concessionària han decidit retirar la recollida porta a porta, és a dir, els locals reben pitjor servei però segueixen pagant el mateix”. “Urbaser és l’únic que hi surt guanyant”, ha afegit.

Pòdium Viladecans

ERC també va votar en contra de la destinació del romanent de tresoreria que va presentar l’equip de govern arran de l’execució del pressupost de l’exercici 2015. En total són set milions d’euros dels quals cinc (el 71%) es destinen a pagar part del deute contret per construir el complex esportiu Pòdium Viladecans, inaugurat l’any passat.

D’aquesta manera s’hauran pagat 12,7 milions d’euros dels 19 que va costar, però el consistori manté un deute de 22 milions amb Urbaser, l’empresa constructora de l’equipament amb qui l’Ajuntament va concertar l’obra a canvi d’hipotecar, segons els republicans, les arques del municipi durant dècades. ERC considera que és un exemple més de la relació privilegiada que manté aquesta empresa del grup ACS (Florentino Pérez) amb l’Ajuntament governat pel PSC i ICV.

Polígon Centre

Esquerra també va presentar al mateix Ple una moció per protegir els drets de les empreses i els treballadors del Polígon Industrial Centre arran de la polèmica reforma que promou l’Ajuntament. Acabat el període d’al·legacions, els republicans entenien que -tal i com va passar amb les cases de l’avinguda Generalitat- només un acord del Ple podia garantir que el projecte urbanístic mantingués el caràcter industrial del polígon i evités la seva terciarització. La proposta d’acord no va prosperar davant la impassibilitat i la confiança cega de la resta de grups en la presumpta bona voluntat de l'equip de govern, segons manifesta ERC.

Redacció / Foto: Urbaser

 

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix