Presenten al·legacions al projecte del Polígon Industrial Centre

ERC-Viladecans veu una indefinició intencionada que deixa la porta oberta a un nou model de ciutat i de traçat urbà que trenca amb els usos socials i el tarannà del municipi.

El grup municipal d’ERC-AM a Viladecans ha entrat a registre un paquet d’al·legacions al projecte de reforma del Polígon Industrial Centre que promou l’equip de govern (PSC+ICV). Els republicans es mostren molt crítics amb la iniciativa de més envergadura de l’actual mandat, ja que -entre d’altres defectes- pateix d’una indefinició intencionada que deixa la porta oberta a la consecució d’un nou model de ciutat i de traçat urbà que trenca amb els usos socials i el tarannà del municipi.

La regidora republicana, Myriam Moysset, considera que “la reparcel·lació del polígon amb solars de grans extensions bloqueja les expectatives de futur de petits i mitjans empresaris en benefici de grans inversors immobiliaris que, a l'espera de rendibilitzar al màxim la seva inversió, aturaran les dinàmiques naturals de generació de noves empreses, agreujant el procés d’obsolescència actual i de desnonament industrial.”

Moysset ha afegit que “la transformació que promou el PSC i ICV provocarà que moltes activitats econòmiques industrials actuals desapareguin per les dificultats d’adaptar-se al nou plantejament o perquè aprofitaran l’avinentesa per tancar o marxar”. Un escenari, segons ha dit, indesitjable ja que “el Polígon Centre manté una vitalitat industrial que cal afavorir, no transformar perquè perdi la seva principal raó de ser amb l’objectiu de millorar la transició entre el nou polígon de Ca n’Alemany, l’outlet i el nucli urbà.”

La Roca i l’outlet

ERC considera que les principals beneficiades d’aquesta operació són grans empreses, entitats financeres i multinacionals, la majoria alienes a Viladecans i sovint amb interessos especulatius. En particular destaca la factoria Roca Radiadors -amb qui l’Ajuntament ha signat convenis per reorientar el futur dels seus terrenys, la majoria en desús- i el centre comercial outlet. “És impossible abordar o entendre apostes com l’obertura de l’avinguda Segle XXI sense tenir en compte la posterior continuïtat i l’aprofitament urbanístic de les naus desocupades per part de la factoria Roca Radiadors”, ha reflexionat Moysset.

Esquerra considera que “sembla que tot estigui pensat per acollir centres comercials d'àmplies dimensions, hotels, discoteques, edificis d'oficines i grans edificis d’habitatges amb un impacte visual irreparable en detriment d'un pol industrial divers i dinàmic que ha aguantat prou bé la crisi econòmica malgrat les grans dificultats.”

Entre les al·legacions que ha presentat el grup municipal d’ERC-AM, destaca la proposta d’excloure les cases de l’avinguda de la Generalitat del projecte de reforma del Polígon Centre, tot vinculant-les a un futur -i necessari- Pla de millora i renovació urbana del nucli antic i garantint-ne la seva protecció. Els republicans consideren un error greu abordar aquests habitatges fora del seu àmbit natural, és a dir, el casc històric de Viladecans. 

Un projecte àmpliament contestat

L’aprovació inicial del projecte de reforma del Polígon Centre es remunta al Ple municipal del passat mes d’octubre. Des d’aleshores l’equip de govern ha hagut d’ampliar fins a tres vegades el període d’exposició pública davant el fort rebuig generat entre veïns, propietaris, empresaris i treballadors. Primer van ser els veïns de les cases de l’avinguda Generalitat que es van constituir en la plataforma Viladecans Patrimoni per salvaguardar les seves llars amenaçades per les previsions del consistori i, més tard, la Plataforma en defensa del Polígon Centre va organitzar una cadena humana en defensa dels 2.500 llocs de treball el passat 23 de febrer. Aquesta entitat que agrupa a petits i mitjans empresaris ja ha comptabilitzat més de 600 al·legacions presentades en contra del projecte de l’Ajuntament.

Redacció / Foto: ERC-Viladecans

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix