S’arxiva el cas de les dietes de la Federació Catalana de Municipis

A diversos alcaldes baixllobregatins se’ls va acusar del cobrament de dietes i sobresous irregulars.

El Tribunal Suprem ha arxivat definitivament el cas de les presumptes dietes i sobresous irregulars cobrats per una quarantena d'alcaldes i alcaldesses catalans com a membres de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), entre els quals estaven els alcaldes de Sant Feliu (Jordi San José) o El Prat de Llobregat (Lluís Tejedor), però també els exalcaldes de Castelldefels (Manu Reyes), Gavà (Joaquim Balsera), Molins de Rei (Iván Arcas) així com Glòria Mata (Torrelles).

Sobreseïment

De fet, l'Audiència de Barcelona va decretar el sobreseïment lliure del cas el març de 2015 en considerar que l’FMC és un ens privat i no es pot aplicar el delicte de malversació de fons públics, però la Fiscalia Anticorrupció va recórrer la decisió. El Suprem però, ha confirmat ara que la decisió de l'Audiència de Barcelona no es podia recórrer, i ha arxivat la causa en no apreciar cap delicte, tal com consta a la sentència núm. 872/2015, del 5 de març de 2016.

La fiscalia acusava els alcaldes de cobrar dietes de l’FMC de forma irregular per percebre una quantitat fixa i mensual en concepte de dedicació i responsabilitat a la Federació. Les persones imputades van admetre els cobraments i van confirmar que havia declarat a Hisenda els rendiments de treball.  

Redacció / Foto: ICV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix