Reclamen la millora urgent dels jardins de Magdalena Modolell

El Parc dels Ocellets -tal com es coneix popularment- és en gran part un solar erm des de 2009 quan un temporal de vent excepcional va fer caure la majoria dels arbres d'aquest espai viladecanenc.

El grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans ha reclamat a l’equip de govern (PSC+ICV) una millora urgent i integral dels jardins municipals de Magdalena Modolell després d’anys d’abandó i manca de manteniment per part del consistori. Una realitat que ha convertit el Parc dels Ocellets -tal com es coneix popularment- en un gran solar erm, especialment des del temporal de vent excepcional de 2009 que va fer caure la majoria dels arbres.

Ensorrament d’una paret

L’última gota que ha fet vessar el vas i ha esgotat la paciència dels republicans ha estat l’ensorrament parcial d’una paret malmesa de l’antiga masia de Ca n’Escuder, molt a prop del parc infantil que hi ha dins dels jardins municipals. Els fets van tenir lloc el primer cap de setmana de març arran d’una nova ventada, per sort sense causar ferits, però han posat de manifest la necessitat d’actuar amb urgència i de manera integral sobre l’entorn.

La portaveu d’ERC, Bàrbara Lligadas, s’ha preguntat “què més ha de passar perquè l’Ajuntament reaccioni i afronti d’una vegada per totes la millora integral del Parc dels Ocellets? Ja fa més de set anys de la ventada que va arrasar gran part dels arbres que hi havia i des d’aleshores més que uns jardins tenim un gran solar. Ara hem vist com s’ha hagut de restringir l’accés al parc infantil pel perill d’esfondrament de la paret adjacent, per sort no ha pres mal ningú, però el perill existia i era evident davant l’estat d’abandó generalitzat.”.

Lligadas ha reflexionat que “només tinc 33 anys i quan miro aquest parc tinc la sensació de tenir-ne 80, perquè la bellesa que tenia l’entorn quan era petita ara brilla per la seva absència, entre d’altres per la degradació de l’escala i la font ornamental que comunica amb la Torre Modolell i per la manca de vegetació”. “De què ens serveix fer bandera de nous parcs urbans si els que tenim, alguns d’evident interès cultural, els deixem morir i llanguir d’aquesta manera?”, ha reiterat. “Potser és que el nucli antic no és prioritari per l’equip de govern?”, ha insistit la regidora republicana.

La portaveu ha afegit que “lamentem la mínima consideració que té l’equip de govern cap al patrimoni local de Viladecans, tal com s’ha posat de manifest amb la Bòbila de Sales, Cal Menut, el Poliesportiu Municipal Centre o en el fet que siguem l’únic municipi del Delta del Llobregat que no té aprovat un Pla Especial del Catàleg de Patrimoni.”

El parc constitueix l’única zona verda i espai lliure important del nucli antic de Viladecans amb més de 3.000 m2, compta amb arbres declarats d’interès cultural (una xicranda centenària i palmeres de més de 25 metres d’alçada) i envolta la Torre Modolell, actual seu d’Alcaldia. Tant el parc com la torre formen part de l’Inventari de Bens Culturals aprovat pel Ple de l’Ajuntament el 26 d’abril de 2007. Els jardins de Magdalena Modolell són d’estil romàntic i es remunten a finals del segle XIX. Promoguts inicialment per a l’aprofitament privat, corresponen a una època en que era habitual ornamentar els jardins de les famílies benestants amb espècies d’arbres exòtics i també havia acollit un petit estany artificial. A partir de 1920 va passar a mans municipals.

Redacció / Foto: ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix