Cada grup polític municipal de Cornellà podrà tenir un assessor

Cobraria uns 35.000 euros bruts anuals i, a més, també es crearà la figura d’un/a auxiliar administrativa compartida.   

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, els sis grups polítics representats a l’Ajuntament de Cornellà (PSC, CeC-CpC, C’s, ERC, PP i ICV-EUIA-EP-E) tindran la possibilitat de disposar d'un assessor. I és que l’equip de govern, encapçalat per al seu alcalde Antonio Balmón, ha recollit una sèrie de propostes dels grups municipals per millorar la dinàmica de treball d’aquests en la seva tasca diària al consistori.

Així, la proposta de l’equip de govern és abordar una millora tecnològica i crear la figura d’un/a auxiliar administrativa compartida entre tots els grups polítics municipals (recollir trucades, fer fotocòpies, etc). A més, el punt més important de la proposta és l’opció que tindran els diferents grups alhora comptar amb una ajuda extra. És a dir, cada un d'ells podrà optar per dues opcions diferenciades: la primera és la que els seus portaveus tindran l’oportunitat d’acollir-se a la dedicació exclusiva amb l’increment salarial corresponent (49.000 euros). La segona és la possibilitat disposar d’un assessor alliberat (elecció lliure a criteri de cada grup municipal) amb un sou d’uns 35.000 euros bruts anuals (més el cos de la seguretat social), mantenint la situació actual dels regidors i regidores a temps parcial o amb remuneració per dietes.

Aquesta proposta és ben acollida pel PSC, C’s, ICV-EUiA i PP, mentre que CeC-CpC es mostra en contra i ERC encara no ha decidit la seva postura sobre la moció que es presentarà en el proper Ple del 31 de març. A més, cada grup polític municipal té l’opció de renunciar en cas que s’aprovi. D’altra banda, cal destacar que actualment l’Ajuntament de Cornellà disposa de tres assessors dels vint-i-cinc que podria tenir legalment.

Redacció / Foto: Ajuntament de Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix