García Albiol: "La Generalitat actua com els règims totalitaris”

El coordinador general del PPC afirma que el seu partit “no participarà en una ponència, la de les lleis de ruptura, que els propis serveis jurídics del Parlament han dit que no s'ajusten a la legalitat.

 

El president del Grup Parlamentari i coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que "la posada en marxa de la ponència de les lleis de ruptura al Parlament demostra que al Govern de la Generalitat, quan les lleis no li convenen, tiren pel camí del mig i això és propi de règims totalitaris". Per a Garcia Albiol, "a Catalunya, no el Govern i el Parlament no respecten la legalitat i aquesta s'assumeix en funció dels seus interessos polítics i ideològics". En aquest sentit, ha explicat que "no participarem d'una ponència que els propis serveis jurídics del Parlament de Catalunya ha dit molt clar que no s'ajusten a la legalitat". "Aquestes ponències no tenen cap validesa ni cap recorregut i en elles s'acabaran reunint els de sempre, Junts pel Sí i la CUP", ha afegit. 

Preguntat per l'alliberament del dirigent abertzale Arnaldo Otegui, el coordinador del PPC ha considerat que "és una notícia molt trista, però encara és més trist, i em produeix indignació i fins i tot fàstic, veure com destacats polítics catalans van a agenollar-se, a retre pleitesia, a un personatge com Arnaldo Otegui". En aquesta línia, i respecte el fet que ERC consideri que Otegui ha de tenir un paper protagonista en el procés que estem vivint a Catalunya, Garcia Albiol ha assegurat que "com a català hem provoca tristesa i ràbia, perquè a Catalunya el que no necessitem són més radicals, ni a un terrorista venint a donar lliçons de res." 

De vista a Cornellà

Xavier Garcia Albiol ha fet aquestes declaracions abans de reunir-se amb la direcció i els representants de l'AMPA de l'Escola d'educació especial Virolai de Cornellà de Llobregat, "un centre en el qual s'està fent una gran tasca i els pares uns sacrificis molt importants perquè la Generalitat de Catalunya els ha deixat oblidats, perquè sembla que per a ells l'ensenyament especial no és una prioritat". Així, ha explicat que "el Govern exigeix als pares i als ajuntaments més sacrificis econòmics, exigeix al centre la creació de més places però alhora no els dota dels suficients recursos per dur-ho a terme". En aquest sentit, ha assegurat que el PPC treballarà per resoldre aquests problemes des del Parlament i ha reclamat al Govern que "agafin els diners que dediquen a política exterior i els destinin al que realment importa, en aquest cas l'educació especial". 

Redacció / Foto: PPC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix