CeC-CpC, ICV-EUiA i ERC s’uneixen per a uns “pressupostos participatius”

Les tres formacions d’esquerres consideren que el grup municipal del PSC presentarà una esmena que limita la participació en tots els àmbits.

El Centre Cívic García Nieto va ser l’escenari de la presentació als veïns i entitats de Cornellà de Llobregat de la proposta de moció que avui es presentarà al Ple de l’ajuntament. Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, ICV-EUiA i ERC van explicar la seva postura a defensar al Ple: atorgar a la ciutadania la possibilitat de decidir una part important dels pressupostos municipals i, no només això, sinó que també consideren que han d’exigir a l’Ajuntament l’explicació detallada de l’execució final dels pressupostos i de les modificacions que es facin durant l’any.

Maria José Ruiz (CeC-CpC), Raquel Albiol (ERC) i Arnau Funes (ICV-EUiA) van respondre a les moltes preguntes que veïns i veïnes van formular al voltant del tema, ja que va generar força expectació. Es va insistir molt en la necessitat de reeducar la ciutadania per tal empoderar-la vers la governança del seu consistori. Frederic Prieto va explicar l’abast del projecte, mostrant casos reals que ja s’estan portant a terme a altres municipis de Catalunya: Santa Cristina d’Aro, Badalona, Sant Boi, Vilafranca, Rubí, El Figaró-Montmany, Arenys de Mar...

Segons els tres grups polítics està prevista una esmena per part del grup municipal del PSC, molt més retallada, i que limitaria la participació en tots els àmbits: “menys pressupost, menys persones implicades.”

Redacció / Foto: Cornellà en Comú-Crida per Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix