La Generalitat licitarà enguany les obres de l'Hospital de Viladecans

Segons ERC-Gavà, el projecte estarà enllestit el 2019 i suposarà un augment del 90% de la superfície actual de l’equipament sanitari.

Segons informa ERC-Gavà, el Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat que enguany es licitaran les obres d'ampliació de l'Hospital de Viladecans. El projecte, que estarà enllestit el 2019, suposarà un augment del 90% de la superfície actual de l'equipament.

El nou titular de la conselleria, Antoni Comín, ha anunciat també que, mentre durin els treballs, presentarà un pla funcional i una proposta econòmica que doti de més recursos el centre, seguint la prioritat del nou Govern català de millorar la situació de l'hospital, que dóna servei als municipis de Viladecans, Castelldefels, Begues, Sant Climent de Llobregat i Gavà.

La cronologia

Segons els republicans, es compleix així, al peu de la lletra, el mandat del Parlament i les reivindicacions del territori, liderades els darrers mesos per ERC. Seguin un ordre cronològic, el president d'Esquerra a Gavà, Josep Campmany, es va reunir amb Comín el passat 16 de gener, la mateixa setmana del seu nomenament, per detallar-li la situació de l'hospital i lliurar-li un dossier complet amb les demandes del personal i la ciutadania.

De forma paral·lela, el grup municipal d'ERC-Gavà va presentar al Ple de gener una moció, aprovada per unanimitat, a on s'instava al Govern de la Generalitat a complir el mandat del Parlament. El 9 de febrer, el director del CatSalut, David Elvira, es va reunir amb la Junta de Personal del centre. I un dia després, una delegació de tres diputats d'ERC (Anna Simó, Alba Vergès i Eduardo Reyes) i de regidors del partit als cinc municipis afectats van mantenir una sessió de debat, coordinació i intercanvi d'informació amb els treballadors i la plataforma d'usuaris.

El 12 de febrer, i atenent també la petició d'ERC, el conseller va rebre els alcaldes de Castelldefels, Viladecans i Gavà, i el 18 de febrer es va trobar amb els de Sant Climent i Begues. A tots cinc els hi va reiterar el compromís d'ampliar l'hospital i millorar els seus recursos amb una part dels 100 milions d'euros del pla de xoc que el Govern de la Generalitat té previst executar durant aquest 2016.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix