Reclamen una ampliació i millora del transport públic

Sant Boi, Castelldefels, Viladecans i Gavà impulsaran conjuntament una plataforma de mobilitat al Delta per fer arribar la demanda a totes les institucions i al conjunt de la ciutadania.

Les alcaldesses de Sant Boi, Lluïsa Moret; de Castelldefels, Candela López; de Gavà, Raquel Sánchez, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han acordat realitzar una moció conjunta per demanar a la Generalitat i al Govern de l’Estat la millora del transport públic a les quatre poblacions de la cornisa del Delta del Llobregat. Així ho han fet saber en una roda de premsa celebrada aquest matí a l’estació del Molí Nou-Ciutat Cooperativa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Boi de Llobregat. La moció demana la recuperació dels projectes de la línia ferroviària soterrada (“metro del Delta”) i del carril de bus segregat a la C-245, a més de resoldre diversos problemes que afecten cadascun dels municipis. També han anunciat la seva intenció d’impulsar una plataforma de mobilitat al Delta per fer arribar la demanda a totes les institucions i al conjunt de la ciutadania, i sol·licitar una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, així com amb el Ministre/ra de Foment -quan sigui escollit- per abordar la qüestió.  

La moció, que presentaran els equips de govern dels quatre municipis (Sant Boi ja l’ha presentada al Ple on es va aprovar per majoria absoluta), assenyala que aquestes ciutats mereixen que es millori el seu transport públic perquè hi viuen més de 250.000 persones i són municipis “que s’han caracteritzat per haver afrontat la crisi amb valentia, apostant per estimular el creixement econòmic”, segon explica el comunicat conjunt. A més, segons els edils, són importants també per cobrir les necessitats quotidianes d’una gran població treballadora i estudiantil, que necessita desplaçar-se fora de la seva ciutat diàriament. D’altra banda, aquestes zones són un focus molt important d’oci i comerç que atreu molta gent.

Lluïsa Moret (alcaldessa de Sant Boi de Llobregat)

“Ara toca posar sobre la taula les necessitats d’una zona de l’àrea metropolitana de Barcelona molt important. Manifestem de forma definitiva que es recuperin els dos projectes per donar solució a unes reivindicacions que no és només de l’Ajuntament sinó també de la ciutat. A Sant Boi, que dóna cabuda al Clúster de Salut Mental de Catalunya, només hi ha un ferrocarril centenari que no ha canviat el seu trajecte de les hores, a més d’una xarxa d’autobusos metropolitans. Per a nosaltres això és insuficient i, per tant., és legítim que reivindiquem tenir una xarxa de comunicació adequada a les nostres necessitats.”

Carles Ruiz (alcalde de Viladecans)

“El metro ha arribat a l’aeroport però no ha travessat el riu. Hi ha una mancança i un oblit a diferència d’altres zones de Catalunya. Demanem que el metro traspassi el riu i vingui a una zona on hi ha dues infraestructures tan importants com l’aeroport i la UPC. A més, en un futur proper hi haurà un gran desenvolupament econòmic la nostra ciutat que crearà més de 25.000 llocs de treball. No estem parlant només de comunicar municipis, sinó de donar cobertura a una de les zones més importants que té Catalunya que necessita transport públic de gran capacitat. A més, Viladecans és la ciutat més gran entre L’Hospitalet i Tarragona però té el pitjor tràfic de freqüències de tota la línia de tren. D’altra banda, d’aquí poc s’inaugurarà un outlet que atraurà uns 2,5 milions de visitants, i que pot permetre el desenvolupament d’activitat econòmica. Actualment, l’opció del baixador és miserable.”

Raquel Sánchez (Gavà)

“Són qüestions imprescindibles pel desenvolupament social i econòmic de la nostra ciutat. Nosaltres hem fet els deures però hem arribat a un moment que s’ha de planificar amb les administracions unes infraestructures que són imprescindibles. Tenim un gran dèficit d’infraestructures i volem que la Generalitat i el Govern central les considerin com una prioritat. Actualment estem a la llista d’espera i ens hem cansat, ja que ens determina el nostre futur. Espero la sensibilitat del Conseller i del Ministre.”

Candela López (alcaldessa de Castelldefels)

“Les nostres ciutats no són com uns anys enrere. Per exemple, el meu municipi ha passat en quinze anys de 45.000 a 65.000 habitants i per tant, les necessitats són moltes més tant en serveis com, evidentment, en transport públic. A més, tenim el Campus de la UPC que necessita connectar-se amb la resta de la comarca per donar la potencialitat al parc tecnològic. També tenim un milió i mig de turistes i un centre comercial que obre tot l’any, que ens exigeixen el transport públic perquè, alhora, ens repercuteix en la millora del sector econòmic.”

Redacció / Foto: LPdB

 

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix