Demanen aturar el projecte de reforma del Polígon Industrial Centre

ERC-Viladecans considera que hi ha un fort malestar generat entre veïns, petits i mitjans empresaris afectats per la manca d’informació i la inconcreció de l’Ajuntament.

 

El grup d'ERC-AM a l'Ajuntament de Viladecans presentarà una moció en el Ple municipal de la setmana vinent per demanar la suspensió del projecte de reforma del Polígon Industrial Centre, després del fort malestar que ha generat entre veïns, petits i mitjans empresaris. Els principals afectats, segons els republicans, es queixen per la manca d'informació i la inconcreció de l'Ajuntament -impulsor de la iniciativa- i han organitzat una cadena humana de rebuig al projecte pel proper dimarts 23 de febrer que encerclarà les naus i els domicilis implicats.

La proposta d'Esquerra insta el consistori a tornar a començar el procés administratiu per millorar i adaptar el Polígon Centre a les necessitats del segle XXI, esmenant els nombrosos defectes de forma que s'han detectat en la memòria del projecte després de la seva aprovació inicial el mes d'octubre.

Nou redactat

ERC també sol·licita que el nou redactat tingui en compte totes les esmenes presentades durant l'actual període d'al·legacions, que s'informi amb suficient antelació a tots i cadascun dels propietaris afectats, que s'obri un debat amb els agents involucrats per determinar les prioritats del polígon i, finalment, que es reguli la protecció de les cases de l'avinguda de la Generalitat.

Entre altres defectes, el projecte actualment en exposició pública no inclou la relació de propietaris o titulars de les finques afectades amb les corresponents certificacions del Registre de la Propietat i del Registre Mercantil, una garantia que exigeix el Text Refós de la Llei d'Urbanisme (Llei 3/2012) a totes les modificacions urbanístiques que comportin un increment del sostre edificable, com és el cas. Precisament aquest requeriment es va promoure per donar més transparència i evitar casos de corrupció i especulació urbanística, una sospita que sobrevola tot el procés de reforma del Polígon Centre.

D'altra banda, ERC Viladecans també denuncia que el PSC -al govern amb 11 regidors- vulnera el principi de jerarquia normativa quan obvia diverses determinacions del Pla General Metropolità (PGM) de Barcelona, que insisteix en preservar el caràcter industrial del polígon, evitant que activitats terciàries de caràcter urbà desplacin a les industrials. Lluny d'això, l'actual modificació puntual restringeix els usos industrials i fomenta la implantació d'activitats econòmiques que poc o res tenen a veure amb el Polígon Centre.

Alçades desorbitades

En la mateixa línia de vulneració del PGM, Esquerra critica que la proposta de reforma prevegi la construcció de fins a 1.300 habitatges amb alçades desorbitades que trenquen amb un model de ciutat compacte i uniforme a Viladecans, tal com ja va succeir amb la promoció de Vilamarina, ben a prop del Polígon Centre. En aquest cas, l'Ajuntament vol construir edificis residencials de 8 plantes (més planta baixa) amb 37 metres d'alçada contradient l'esperit del PGM que permet 17 metres com a màxim -l'equivalent a 4 plantes- i sempre pensant en naus industrials en lloc d'habitatges.

La portaveu del grup d'ERC-AM a l'Ajuntament, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que "sembla que l'objectiu sigui aixecar més pisos i foragitar les petites i mitjanes empreses, les indústries familiars, a mitjà o llarg termini i d'una forma indirecte per afavorir la connexió del centre comercial outlet que s'està aixecant a Ca n'Alemany amb el nucli urbà consolidat". "Poc importen", ha afegit, "els 1.800 llocs de treball que hi ha en joc, els veïns de l'avinguda Generalitat que han vist perillar seriosament les seves cases, l'elevat grau d'ocupació de les naus industrials o el dinamisme econòmic creixent.”

"Estem acostumats al model de ciutat que promouen els socialistes des de l'Ajuntament, però per sort cada vegada hi ha més gent conscienciada i dimarts vinent estarem al carrer al costat dels veïns i dels empresaris, exigint a l'equip de govern que posi fre a aquesta reforma urbanística que s'ha plantejat malament, amb molt poca transparència i sense el consens adequat", ha conclòs Lligadas.

Redacció / Foto: ERC-Viladecans

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix