L’ANC presenta a Cornellà de Llobregat les línies d’actuació

A l’acte, que es va celebrar a la Fira, hi van participar també Mireia Boya (CUP) i Lluís Llach (JxS).

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va presentar dissabte passat a la Fira de Cornellà de Llobregat les principals línies de treball en què es centrarà durant els pròxims 18 mesos. L’acte, presentat per Mireia Llonch i Xavier Pérez Esquerdo, va dedicar un espai per a recordar als protagonistes silenciosos del procés, posant l’accent en el municipalisme, les militants històriques, les grans mobilitzacions i el paper de la societat civil.

Mireia Boya (CUP) i Lluís Llach (JxS), acompanyats de diversos representants dels partits polítics sobiranistes (MES, ERC, CUP,  CDC i Demòcrates), van tenir un temps per dirigir-se al públic i “remarcar el compromís amb el 27S”, alhora que feien autocrítica i llençaven un missatge d’unitat.

Anna Pérez, coordinadora d’assemblees sectorials, va demanar no relaxar-se i seguir treballant per ampliar la majoria social favorable a la creació d’una nova República Catalana: “arribarem on encara no hem arribat”, va resumir i va afegir que cal “no oblidar” que “ser transversals és el nostre actiu i la nostra marca”. D’altra banda, Joan Guarch, membre del grup de treball sobre Debats Constituent, va informar que l’ANC -juntament amb la resta d’entitats sobiranistes-, portava temps treballant en una plataforma unitària –Reinicia- que aviat enllestirà un projecte de procés participatiu. Encara que, immediatament, s’iniciarà una fase pedagògica: “la campanya del Procés Constituent ja ha començat, impliquem-nos-hi”. Josep Sabaté, coordinador de mobilitzacions, va tancar torn d’intervencions, assegurant que l’ANC seguirà fent pressió allà a on calgui reivindicant el paper de la societat civil, “hem estat els protagonismes d’aquest procés [...] i seguirem vigilant que ningú s’adormi” i, per començar, va aprofitar per convocar a la manifestació del pròxim 7 de febrer a Amposta, “em fa il·lusió especial saber que en aquest sentit també serem un sol poble.”

Jordi Sànchez, president de l’ANC, també va intervenir per tancar l’acte tot recordant que “el que ara queda és tant o més difícil, toca acabar l’obra i treballar de valent [...] vénen setmanes en què haurem de posar dempeus els homes i dones d’aquest país”. El mandatari, a més, va anunciar el compromís de “treballar intensament perquè no hi hagi poble, barriada o sector professional que es quedi sense la possibilitat de fer aportacions al debat constituent. Volem un procés de baix cap a dalt, volem un procés obert a tothom.”

Redacció / Foto: ANC

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix