El PSC perd la seva primera votació a l'Ajuntament de Viladecans

Segons els republicans quedar en minoria defensant una modificació del conveni col·lectiu que només subscrivia UGT.

El PSC de Viladecans va perdre la primera votació de l'actual mandat municipal al quedar en minoria al Ple de desembre defensant una modificació del conveni col·lectiu dels empleats municipals que només subscrivia el sindicat UGT, un dels cinc sindicats amb delegació al consistori. Tota la resta de grups polítics amb representació al plenari, incloent els socis de govern d'ICV, van votar en contra d'aquest acord que no comptava amb el vist-i-plau dels altres sindicats representats a la Mesa General de Negociació, és a dir, CCOO, CSI.F, SPPM.CAT i SPC.

 

La proposta d'acord es va pactar unilateralment entre l'equip de govern, concretament el PSC, i el sindicat UGT fora de la Mesa General de Negociació que és l'àmbit on pertoca dirimir qualsevol modificació del conveni col·lectiu. Segons ERC-Viladecans, més a més, el text vulnerava els drets dels empleats municipals més veterans ja que suprimia els quatre dies d'antiguitat que tenen reconeguts i que van perdre el 2012 arran d'un Real decret del Partit Popular. El PSC també incomplia l'acord del 29 de novembre de 2012 assolit per majoria absoluta on l'Ajuntament es comprometia a recuperar tots els drets retallats als treballadors tan aviat com fos possible, quelcom que ha succeït aquest 2015 -any electoral- amb un nou decret del Govern espanyol.

 

La portaveu municipal d'ERC, Bàrbara Lligadas, considera que “el PSC ha intentat aprovar un acord sui generis que només estava subscrit per UGT, que no compta amb la majoria de la representació sindical. Un acord que perjudicava els empleats públics amb més experiència a l'Ajuntament perquè eliminava els dies popularment coneguts com a canosos i que reconeixen la seva antiguitat. Els treballadors més antics es quedaven sense els complements específics que tenien reconeguts abans de la tisorada del PP”. Amb l'acord del PSC i UGT, ha insistit Lligadas, “aquells que tenen 26 anys d'experiència laboral tindrien els mateixos drets que aquells que porten un any treballant a l'Administració.”

 

Lligadas també recorda que el secretari municipal ha redactat un informe per valorar la proposta d'acord on ha expressat dubtes sobre la seva adequació a la legalitat vigent, “ja que s'està tractant per igual aquells que són diferents i això pot vulnerar el principi d'igualtat”. “Creiem que un acord que només subscriu un sol sindicat, que a més a més no representa a la majoria dels treballadors municipals, un acord que no respecta els compromisos del Ple de novembre de 2012 i que provoca la pèrdua de drets no podia prosperar i per això hi hem votat en contra”, ha conclòs Lligadas.

 

Redacció / Foto: ERC-Viladecans

 

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
81

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix