ERC-Gavà vol acabar amb el monopoli dels serveis funeraris

Presentarà una moció en el Ple de desembre perquè els ciutadans puguin escollir lliurament entre les diferents alternatives.

El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà al pròxim Ple de desembre una proposta per facilitar que els ciutadans puguin escollir lliurement la prestació dels serveis funeraris entre diferents alternatives, i amb tota la informació.

Segons un comunicat dels republicants, Esquerra ha constatat, després d'estudiar diferents queixes formulades per l'Associació contra els Abusos en els Serveis Funeraris (www.abusosfunerarios.com), l'obsolescència de l'actual ordenança de serveis funeraris de Gavà, que afavoreix un monopoli de fet en un servei que és d'interès essencial, en perjudici de l'interès general de tota la ciutadania.

Entre les denúncies rebudes destaca l'establiment d'una sèrie de condicionants que dificulten el dret de la lliure competència i la manca d'informació clara i concreta sobre els serveis, les opcions d'escollir que tenen els clients i els preus.

Altres municipis de l'entorn, com Castelldefels, estan solucionant aquestes mancances. I en el cas de Sant Boi, han iniciat ja el procés de reforma normativa, la qual cosa evidencia “la necessitat d'afrontar la situació a Gavà i evitar males pràctiques que, alhora, derivin en fortes multes econòmiques contra l'Ajuntament, com ha passat a L'Hospitalet de Llobregat”, com explica el comunicat.

La proposta

La proposta del grup municipal d'ERC es concreta en tres punts: iniciar el procediment per modificar l'ordenança i adequar-la a la legalitat existent; prestar un servei d'informació clara, veraç i completa i estudiar la municipalització del tanatori per obrir-lo a diferents operadors en lliure concurrència, amb l'objectiu final d'abaratir el cost del servei.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix