ICV presenta 10 propostes per millorar el Baix Llobregat des del Congrés

Els candidats d’En Comú Podem, Josep Vendrell i Pilar Eslava, van visitar Sant Boi de Llobregat coincidint amb la Fira de la Puríssima.

Durant la presentació de les propostes, es va posar de manifest la necessitat d’elaborar un pla de rescat ciutadà amb renda garantida per la ciutadania, així com la necessitat de garantir el dret a l’habitatge, modificant la Llei Hipotecària i d’enjudiciament Civil. En aquest sentit, Pilar Eslava, candidata baixllobregatina i Tinenta d'Alcalde de l'Àrea d'Igualtat i Drets Socials i Regidora d’Educació a l’Ajuntament del Prat de Llobregat, va remarcar que “s’ha d’obligar a les grans entitats que són propietàries d’habitatge, a mantenir les famílies en règim de lloguer social, així com garantir el reallotjament d’aquelles persones en situació d’exclusió residencial i promoure ajuts contra la pobresa energètica.”

Per la seva part, Josep Vendrell, candidat número 3, va posar èmfasi en l’aposta pel foment de l’ocupació amb nous llocs de treball a l’economia verda i la salut pública, així com en l’impuls del teixit industrial del Baix Llobregat basat en la recerca, el desenvolupament i la innovació. Un altre apunt contemplat a les 10 propostes, i del que va parlar Vendrell, és el de la derogació de les reformes laborals i la necessitat de blindar els serveis públics: salut, atenció a la dependència i educació, per garantir i ampliar l’estat del benestar. A més, Vendrell va defensar la idea de la celebració d’un referèndum pactat amb l’Estat sobre l’autodeterminació de Catalunya, així com la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals, per reforçar als ajuntaments com a Administració que gestiona la proximitat.

A les 10 propostes presentades, un dels punts prioritaris és el de la lluita contra les violències masclistes. En aquest sentit, Pilar Eslava va deixar clar que “ha de ser una qüestió d’Estat prioritària, per posar en pràctica polítiques i recursos que afavoreixin la lluita contra la violència vers les dones, i impedir cap retallada a les partides de lluita i prevenció, com ha passat fins ara”. A més va reivindicar que es garanteixi, des dels serveis públics, “el dret a l’avortament i al propi cos, així com a la salut sexual i reproductiva”. Eslava, com a bona coneixedora del Baix Llobregat, va destacar la necessitat que es realitzin les obres d’infraestructures pendents a la comarca, com el soterrament de la via d’ADIF al seu pas per Sant Feliu de Llobregat, la finalització de les obres de la B-24 a Vallirana, de la connexió entre la C-32 i l’A2 a Sant Boi de Llobregat, i el pont de connexió entre l’A2 i l’AP-7 a Sant Andreu de la Barca.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix