Manuel Reyes: “Candela busca qualsevol cosa que pugui embrutar la meva imatge”

L’exalcalde de Castelldefels i actual candidat al Congrés de Diputats surt al pas de diverses acusacions contra la seva gestió a l’Ajuntament. 

El cap de setmana passat el Ministre d’Interior i cap de llista del PPC al Congrés dels Diputats, Jorge Fernández Díaz, va anunciar a Castelldefels que les obres del Passeig Marítim es reprendrien aquesta mateixa setmana. Unes obres suspeses temporalment a causa d’una diferència econòmica de 4.000 euros causada per la modificació del projecte arran de la incorporació de les peticions dels veïns i l’Ajuntament, i que finalment es va poder solucionar.

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, ha volgut aclarir, a través de La Premsa del Baix, la polèmica sorgida arran del nou ajornament de l’obra. “Estic decebut per l’actitud que ha tingut l’alcaldessa amb el Ministeri utilitzant els mitjans de comunicació per capgirar la realitat. El cert és que quan es van aturar les obres jo li vaig presentar la possibilitat d’anar plegats al Ministeri per intentar solucionar el conflicte, però ella no va acceptar”, explica. Reyes també assegura que és precisament el Govern d’Espanya el “primer interessat que el Passeig Marítim entre en funcionament al més aviat possible. Des de l’Ajuntament de Castelldefels vam promocionar i aconseguir aquesta important obra que es va acceptar per davant d’un centenar de projectes a tota Espanya i després de presentar un projecte que aplegava totes les condicions exigides.”

Arribar i moldre

D’altra banda, considera que l’actual alcaldessa de Castelldefels es beneficiarà de tot el treball que va desenvolupar l’anterior equip de govern del Partit Popular en els quatre anys de mandat. Segons Manuel Reyes, Candela López “s’ha trobat amb una sèrie de projectes urbanístics pressupostats i dotats econòmicament on només cal fer el concurs per realitzar l’obra. Ella es limitarà a tallar la cinta”. L’exalcalde posa els exemples del recentment inaugurat enllumenat de Bellamar, la finalització de les obres del Passeig Marítim en un futur pròxim, un carrer important del barri de Vista Alegre que es farà per als vianants, el carrer Major o la remodelació del lateral de la C-31.

A més, Reyes explica que el nou equip de govern “s’ha trobat un Ajuntament sanejat. Veníem de tenir un deute de 81 milions d’euros i l’hem deixat en 61. A nivell de tresoreria, ens vam trobar amb sis milions de dèficit i el nostre mandat va acabar amb un superàvit de 16 milions en dipòsits bancaris que deixen interessos per al consistori municipal i, a més, totes les pòlisses estan cancel·lades”. En aquest sentit, el president del PPC a la Diputació de Barcelona considera que “busquen qualsevol cosa que em pugui embrutar la meva imatge dient coses que no són certes i considero que la gent ha de saber la veritat”.

I finalment afirma que des de l’Ajuntament s’ha volgut donar un missatge que no correspon a la realitat en el cas de Valoriza, l’empresa que gestiona la zona d’aparcament blava i verda de la platja. Reyes indica que “ni el consistori ni els ciutadans de la ciutat hauran de pagar res de la seva butxaca. L’Ajuntament es limitarà a no cobrar el cànon corresponent a aquest any –uns 720.000 euros- i només haurà de posar 80.000 euros per completar els 800.000 euros que s’ha d’indemnitzar a l’empresa. De fet, la concessió és de cinc anys, i al final s’haurà cobrat el que en un principi ens havíem marcat. A més, quedarà tota la infraestructura que va haver d’invertir Valoriza.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix